top of page

Rita Eriksen deler minner og musikkglede

Updated: Jul 12


foto: Presse.


Rita Eriksen, kjent for sin unike stemme og lange karriere innen norsk musikk, tar nå en pause fra sommersolen i Lyngdal for å snakke med oss om musikk, minner og kommende konserter.


Med en variert turnéplan som inkluderer steder som Roseslottet på Frogner, Stavanger og Trondheim ser hun frem til å dele musikken sin med publikum over hele landet.


"Sommeren har vært preget av typisk vestlandsvær," bemerker Rita, "men nå beveger jeg meg videre mot Oslo og ser frem til en solfylt dag på Gjøvik der hun skal opptre på utescenen på Kaffka, lørdag 13.juli.


Rita, som feirer 30-årsjubileet for innspillingen av "The Waters Wide", reflekterer over karrierens høydepunkter og utviklingen av musikken hennes gjennom årene. Med en nostalgisk tone forteller hun om samarbeidet med sin bror og deres felles musikalske reise.


"Det begynte på tidlig nittitallet med bluesbandet 'Booz ’n’ The Blues." minnes Rita. "Vi spilte på puber og festivalscener, og etter hvert fant vi vår egen vei inn i roots-musikken. Det har vært en fantastisk reise."


Hun trekker frem samarbeidet med Vamp og deres kjente låt "Tir N'a Noir", som har vært en favoritt både til bryllup og andre store begivenheter. "Det er utrolig å se hvordan musikken vår har overlevd tidens tann og fortsatt treffer hjertene til både unge og gamle," sier hun smilende.


Når vi spør Rita om hennes forhold til Gjøvik, ler hun og forteller om en minneverdig tur med sønnen til Fjellhallen, der hun kjøpte sjokolade og han jakten på Pokémon-kort. "Det er slike øyeblikk som gjør at Gjøvik alltid vil være spesielt for oss," sier hun.


Med et hjerte fullt av musikk og minner ser Rita Eriksen frem til å skape nye minner på scenen. Hun oppfordrer alle musikkelskere til å være med på konsertene og dele opplevelsen med henne.


Som avslutning på intervjuet spør vi om en favorittsang som hun ønsker å dele med oss. " 'The Waters Wide', spesielt i anledning jubileet," sier Rita. "Den bety mye for meg."


For flere detaljer om konsertdatoer og billetter, følg med på hennes Facebook-side.


11 views

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page