top of page
  • pulsenavtoten

En Uke med Farger, Feiring og Fellesskap


Foto: Alexander Bryntesen


Den 15. juni arrangeres Bygdepride for tredje gang, og i år utvides festlighetene til å inkludere en rekke aktiviteter uken i forkant. Inger Marit Østby, en av arrangørene, deler detaljene med stor entusiasme.


-"Ja, det blir jo tredje året vi arrangerer Bygdepride nå, og det som er litt nytt i år er at vi har flere aktiviteter gjennom hele uken. Vi prøver å forlenge markeringen litt utover hele uka," forteller Østby.


Flagheising og Kunstutstilling

Festlighetene starter søndag 9. juni med flaggheising, en symbolsk start på Pride-uken. På mandag 10. juni åpner en utstilling på Labo med kulepenntegninger av kunstner Axel Gran. Østby beskriver utstillingen som "sterk og flott," og anbefaler alle å ta turen.


Bygdekino og Regnbuebyen

Torsdag 13. juni blir det en forsmak på Bygdepride på Skreia med bygdekinoen som viser filmen "All the Beauty and the Bloodshed," en film med relevant tematikk. Lørdag morgen 15. juni åpner Regnbuebyen i Hakke, med aktiviteter som starter klokken 10.00.


Tradisjon og Positive Tilbakemeldinger

Østby er stolt over at Bygdepride nå kan regnes som en tradisjon.

"Det må vi jo kunne si nå som vi arrangerer for tredje gang," sier hun. Tilbakemeldingene har vært overveldende positive, og mange ser på arrangementet som en trygg og fargerik familiedag.


Samarbeid med Sommerdagene og Korsangstevne

Arrangementet er også en del av Lena handelsstands sommerdager og vil samme dag ha korsangstevne i Totenhallen, hvor det ventes flere hundre korsangere.


Toget og Pride-parken

Høydepunktet på selve Bygdepride-dagen blir opptoget som starter ved Totenhallen klokken 12.00, med oppmøte fra klokken 11.30.


"Dette er et tog for absolutt alle som vil være med å markere sin støtte," understreker Østby. Toget går en runde gjennom byen og ender i Lena-parken, hvor det vil være et sceneprogram med underholdning fra blant annet Espen Gile og bandet Flimmer, samt flere appeller.


Fest i Lena-parken

Etter opptoget vil det være en Pride-park i Lena-parken med stands fra ulike lag, foreninger og bedrifter. Det blir matsalg, uteservering og en minikonsert med Flimmer klokken 15.00. På kvelden arrangerer handelsstanden konsert med partybandet Housequake, som består av kjente lokale musikere Jon Anders Narum og Håvard Gjestvang.


-"Dette blir en helaften. Hele dagen kan du feire Bygdepride," avslutter Østby med et smil.

0 views0 comments

Comentarios


bottom of page