top of page
  • pulsenavtoten

Uavhengige representanter ropt opp i Østre Toten kommunestyret


Foto: Alexander Brytesen


Onsdag kveld ble Østre Toten kommunestyre samlet til et møte, og det ble en bemerkelsesverdig opplevelse da to representanter for første gang ble ropt opp som uavhengige. Under navneoppropet ledet av ordfører Bror Helgestad (Sp), ble både Anne Lundhagebakken og Ågot Marie Larsstuen presentert som uavhengige, til overraskelse for mange.


Anne Lundhagebakken, som i høst ble gjenvalgt for Arbeiderpartiet, og Ågot Marie Larsstuen, tidligere nestleder i Østre Toten Arbeiderparti, har begge valgt å melde seg ut av partiet. Til tross for dette understreket Larsstuen fra talerstolen at de to står politisk solidarisk og er forpliktet til det programmet de ble valgt på. Hun forsikret om at deres uavhengighet ikke skulle påvirke det politiske arbeidet eller samarbeidet i kommunestyret.


Ordfører Helgestad ga også sin kommentar til situasjonen og betonte viktigheten av at kommunestyret fortsetter å samarbeide som et kollegium, uavhengig av eventuelle interne endringer. Han forsikret om at samarbeidet ville fortsette på samme vis som tidligere.

Det ble ikke gitt noen spesifikk forklaring på hvorfor Lundhagebakken og Larsstuen valgte å melde seg ut av Arbeiderpartiet.


Uroen i kommunestyret har vært merkbar tidligere i denne perioden, spesielt da Fremskrittspartiet kunngjorde et brudd i samarbeidet med Høyre og Senterpartiet i desember. Dette bruddet kom som følge av en omstridt sak om vigselsrett, men senere ble det enighet om å fortsette samarbeidet.


Ordføreren uttrykte i en pressemelding fra desember ønsket om gode relasjoner og oppfordret til å skape et inkluderende politisk arbeidsmiljø for alle i kommunestyret.

1 view0 comments

Comentarios


bottom of page