top of page

Tyveri av GPS-utstyr fra Anleggsmaskiner på Riksvei 4Natt til torsdag ble GPS-utstyr stjålet fra anleggsmaskiner som jobber med utbyggingen av riksvei 4 ved Lygna. Tyveriet ble oppdaget tidlig torsdag morgen av anleggsarbeidere, som fant at uvedkommende hadde brutt seg inn i fire maskiner.


– Det er meldt om tyveri av GPS-utstyr fra flere maskiner i et anleggsområde på Lygna i tidsrommet fra klokka 19 onsdag til torsdag klokka 07, opplyser Geir Rune Ekse ved politiets operasjonssentral ved 10-tiden torsdag.


Politiet ber nå om tips fra publikum som kan ha observert noe mistenkelig i området i løpet av natten. Ekse understreker viktigheten av at folk melder fra dersom de har sett noe uvanlig.


Anlegg Øst, selskapet som står for utbyggingen av riksvei 4 over Lygna, er ansvarlig for prosjektet som startet i år og er forventet ferdigstilt i 2025. Prosjektet, med en kostnadsramme på nesten 200 millioner kroner, inkluderer bygging av en 600 meter lang tofeltsvei, nytt kryss ved Lygnasæter, og en breddeutvidelse mellom Almenningsdelet og Lygnabakken.


– Vi har prøvd å ta forholdsregler, men det hjelper dessverre ikke. Dette er ikke første gang, og helt sikkert ikke siste heller, sier anleggsleder Vidar André Holen i Anlegg Øst Entreprenør. Han beskriver situasjonen som fryktelig irriterende og kostbar for selskapet.

Tyveriet, som skjedde mellom klokka 19 onsdag og 07 torsdag, rammet fire gravemaskiner. GPS-bokser fra maskinene og sendere/antenner montert på taket ble stjålet, og Holen antyder at verdier for millioner av kroner har gått tapt.


– I tillegg til å kjøpe nytt utstyr, medfører tyveriet også stans i arbeidet. Men det går forhåpentligvis fort å skaffe nytt utstyr, sier Holen.

0 views

Comments


bottom of page