top of page
  • pulsenavtoten

Traktortog på Lena gjenopplives før årets 17. mai-feiringEtter fjorårets uventede hindring for traktorentusiastene på Lena, er det gode nyheter å rapportere før årets nasjonaldagsfeiring. Kommunen og traktorførerne har kommet til enighet i god tid før 17. mai, og traktortoget er tilbake på programmet.


I fjor ble deltakerne i traktortoget skuffet da politiet bestemte at kjøretøy over 3,5 tonn ikke kunne følge etter 17. mai-toget på Lena. Resultatet var at kortesjen måtte vente i 45 minutter før de kunne starte, noe som førte til at mange tilskuere allerede hadde forlatt området.


Den overraskende beskjeden om at traktortoget ikke kunne delta, etter ni år med tradisjon, kom som et sjokk for mange. Sikkerheten til de fremmøtte var den oppgitte årsaken til politiets avgjørelse.


Men nå, med en ny nasjonaldag og et nytt år foran oss, har kommunen og traktorførerne funnet en løsning. Kulturkonsulent Kari Kveine understreker betydningen av traktortoget for lokalsamfunnet og uttrykker stor takknemlighet til de som deltar.


Øyvin Myrland Eriksen, en av de engasjerte i kortesjen, deler sin forståelse for at sikkerheten må prioriteres, selv om han gjerne skulle sett kortesjen kjøre etter toget som tidligere. Planene for årets traktortog er allerede i gang, med en mulig rute fra Felleskjøpet på Lena til Kapp, med en pause på en time, før kortesjen fortsetter til Skreia.


Med denne tidlige enigheten får både de som ønsker å se traktorene i all sin prakt og sjåførene som gleder seg til opptoget, god tid til å planlegge og glede seg til 17. mai-feiringen på Lena i år.

53 views0 comments

Comments


bottom of page