top of page
  • pulsenavtoten

Tradisjonsrik markering av 8. mai hedret veteraner og nasjonal innsats


Foto: Glenn A


8.mai som markerer slutten på andre verdenskrig, er dedikert til å ære veteraner fra denne konflikten samt fra internasjonale operasjoner.


Foto: Glenn. A.


Ordfører Anne Bjartnes ledet seremonien med en tale som blei personlig da hun nevnte sitt besøk hos sin datter og hennes tyske kjæreste 9. april de bor i tyskland. Hun reflekterte over situasjonen som ikke hadde vært mulig ikke langt tilbake i tid.


Dette blei etter fulgt av en kransenedleggelse ved Norsk Reservistforbund i samarbeid med Norsk Veteranforbund for internasjonale operasjoner.


Foto: Glenn A.


En spesiell anerkjennelse ble også tildelt Mathias Eng. Thomassen og Stian Stende for deres nasjonale innsats under tragedien den 22. juli. Disse to modige mennene ble hedret for sitt mot og deres bidrag til å hjelpe nasjonen i en av dens mørkeste timer.


Mathias Eng. Thomassen delte sine tanker om å bli anerkjent for innsatsen sin, og uttrykte takknemlighet for at deres bidrag ikke ble glemt av samfunnet. "Å bli satt pris på er koselig. Det er jo patriotene i oss som gjør jobben, og det er mange år siden. Så jeg hadde lagt det bak meg, men jeg syns det er bra at Forsvaret setter pris på oss," sa Thomassen.


Stian Stende, en annen mottaker av utmerkelsen, delte sine refleksjoner om den skjebnesvangre dagen. "Det var veldig mye sånn litt småsurrealistisk. Men alarmen hadde jo gått, det var jo naturlig, det. Det var jo det," uttalte han.


Det blei lagt ned krans til minne over de fallende under andre verdenskrig Foto: Glenn A.


I tillegg til å hedre de som tjenestegjorde i fortiden, ble det også reflektert over den pågående trusselen i samfunnet. Håkon Fossmo, leder for Gjøvik heimevernsområde, kommenterte betydningen av å opprettholde beredskapen gjennom regelmessige øvelser. "Det handler om å ivareta de ferdighetene vi må ha for å kunne løse de oppdragene vi eventuelt skulle bli satt til hvis det blir behov for oss," sa Fossmo.


Seremonien avsluttet med en oppfordring til å gi anerkjennelse til de som risikerer sine liv for nasjonen og å minnes de som har falt. "Jeg syns det er på høy tid at de får anerkjennelse og ros for det de gjorde. Og det er nå engang slik at det er viktig å si takk," sa Fossmo.


Foto: Glenn A.


1 view0 comments

Comments


bottom of page