top of page

Tradisjonsrik flydag på Reinsvoll avlyst grunnet værutfordringerÅrets flydag avlyst på grunn av dårlige værforhold


Denne helgen skulle det ha vært mye moro for både innbudte gjester og publikum på flystripa på Gotterud, men slik blir det ikke. Den tradisjonsrike flydagen på Reinsvoll er dessverre avlyst i år, og det skulle blitt det 40. året med flydag. Værforholdene har satt en stopper for planene.


Voldsom vind og regn

– Det er meldt veldig mye regn, men ikke nok med det, det skal bli en voldsom vind også. Småflyene takler det ikke, sier Svein Erik Svendsen fra arrangørklubbene Lions Club Vestre Toten og Gjøvik og Toten flyklubb. Yr melder om nærmere 10 millimeter regn i løpet av dagen, med mesteparten av nedbøren i morgentimene. Dette vil gjøre utendørsaktiviteter både våte og utrivelige.


Det mest bekymringsfulle er meldingen om lett bris med vindkast opp til 10-12 sekundmeter store deler av dagen.


Avlyst i god tid

Tidligere år har arrangementet gått som planlagt til tross for litt dårlig vær, men i år er forholdene så utfordrende at hele arrangementet avlyses på forhånd.


– Vi valgte rett og slett å gjøre det slik, og vi velger å avlyse i god tid, slik at vi ikke stopper folk når de er rett oppe i bakken her, sier Svendsen.


Flydagen skulle gått av stabelen søndag 16. juni, og mange deltakere må nå omstille seg og heller se frem til neste års flydag.

2 views

Comments


bottom of page