top of page

Totning dømt for trusler mot 16-åring og restaurantansattEn 59-åring fra Toten må i fengsel etter å ha fremsatt drapstrusler mot både en 16-åring og en restaurantansatt. Hendelsen skjedde en mandagskveld i fjor vår, da mannen var full og truende.


Totningen var på Raufoss og drakk da han ble sulten og syklet for å kjøpe mat. Utenfor restauranten så han en traktor på tomgang, med den 16 år gamle føreren ventende på sin bestilte mat. Dette provoserte 59-åringen kraftig, og han konfronterte den unge traktorføreren med trusler om vold og drap.


Truet med å drepe alle bøndene

Mannen fulgte etter 16-åringen ut og sa blant annet at han skulle "banke" ham, "skyte alle bønda" og "drepe alle innpå der". Den skremte traktorføreren kjørte raskt fra stedet uten å hente maten sin.


Politiet ble tilkalt, og det ble avklart at mannen hadde en promille på 1,92. Retten fant ingen grunn til å tvile på traktorførerens forklaring.


Truet også restaurantansatt

Etter at traktoren forlot stedet, vendte totningen tilbake til restauranten og oppførte seg truende mot den ansatte, som var alene på jobb. Da hun forsøkte å ringe politiet, truet mannen med å slå henne i hjel. En kunde tilkalte til slutt politiet.


Alvorlige trusler

Vestre Innlandet tingrett konkluderte med at truslene var alvorlige og fremkalte betydelig frykt hos ofrene. Selv om retten ikke fant bevis for at mannen ville gjennomføre truslene, ble de ansett som uprovoserte og alvorlige. At traktoren gikk på tomgang, var ikke en rimelig grunn for slik oppførsel.


Opprinnelig skulle straffen vært 27 dager i fengsel, men på grunn av sakens lange behandlingstid hos politiet ble straffen redusert til 18 dager.

Dommen er foreløpig ikke rettskraftig.


Skriver totens blad

0 views

Comments


bottom of page