top of page
  • pulsenavtoten

"Togtrafikken gjenopptas etter kommunikasjonssvikt"Etter en omfattende forstyrrelse som lammet togtrafikken i store deler av landet på grunn av en feil i kommunikasjonssystemet, er togene nå tilbake i drift,


bekrefter pressevakt Mari Rjaanes fra Bane Nor overfor VG.


Rjaanes forklarer at feilen oppsto på grunn av et strømbrudd, men nå er problemet løst. Hun advarer imidlertid om forsinkelser som kan vedvare gjennom ettermiddagen.


Togtrafikken i store deler av Norge blei lammet på grunn av en feil i kommunikasjonssystemet. Vy har informert om at alle tog blei kjørt inn til nærmeste stasjon og vil stå der inntil videre.


Pressevakt Siv Egger Westin fra Vy oppfordrer passasjerer til å følge med på Vy's kanaler for oppdatert informasjon og henvender videre til Bane Nor for detaljer om årsak og varighet av problemene.


Bane Nor bekrefter at alle linjer er stengt mens de søker etter feilen i fjernstyringsanlegget, som styrer hele togtrafikken. Pressevakt Mari Rjaanes fra Bane Nor kunne bekrefte at problemet oppsto rundt klokken 13:50 og at trafikken er påvirket på Østlandet, Sørlandet og Vestlandet.


Det er foreløpig uklart hvor lang tid det vil ta å løse feilen, men Bane Nor jobber med saken.


NRK rapporterte først om hendelsen og siterte en melding fra Vy som informerte om at hele landet er rammet av stans i togtrafikken på grunn av feil i kommunikasjonssystemet.

1 view0 comments

Comments


bottom of page