top of page
  • pulsenavtoten

Solskinn, kaffe, og mørk musikk med Tenebris army


Victor Tenebris Aannerud og Estin Lapschies. Foto: Alexander Bryntesen


Solen skinner, og det er god stemning utenfor Kaffka på Gjøvik denne flotte dagen. Kaffe i skyggen og en god samtale med Victor Tenebris Aannerud gir en fin kontrast til dagens tema. Victor er frontmann i bandet Tenebris Army.


-"Det er et navn jeg tok fra bandet jeg spiller i, Tenebris Army," forklarer Victor. "Det betyr mørke på latin, fordi vi er kule."


Med seg har han Estin Lapchies, en 17 år gammel trommeslager som nylig ble med i bandet. Historien om hvordan de møttes er ganske spesiell.


-"Etter at jeg ble alene i Tenebrae i høst, måtte jeg finne en ny trommis," forteller Victor. "En kollega nevnte en som gikk på musikklinja. Til tross for at han bare var 17 år, var jeg imponert over ferdighetene hans. Etter å ha prøvd ut flere trommiser, viste Estin seg å være den rette."


Estin er en dyktig trommeslager som raskt lærte seg låtene. "Det har vært veldig gøy å spille med dem," sier Estin. "Jeg begynte å spille trommer på grunn av faren min, og mine forbilder inkluderer Mike Portnoy og Neil Peart."


Ny Musikk og Festival

Tenebris Army har nylig sluppet sitt nye album, "We Are Designs", som de har jobbet med siden sommeren 2021. Victor beskriver bandet som et "garasjeband", siden mesteparten av innspillingene ble gjort under Garasjefestivalen på Reinsvoll.


-"En av låtene vi er stolte av er 'Gods of Rock'," sier Victor. "Den handler om at rock ikke er dødt, og at vi elsker å stå på scenen og spille rock'n roll."


Metal Festival på Kafka

I helgen arrangerer bandet en to-dagers metalfestival i bakgården på Kafka på Gjøvik, fredag 7. juni og lørdag 8. juni.

-"Vi tenkte at det ikke var nok med en vanlig releasekonsert, så vi satte sammen en to-dagers metalfestival," forklarer Victor. "Det blir plass til over 400 personer, så vi håper på god oppmøte."


Blant bandene som skal spille er Still Crazy, Soldiers of Energy, Wild Night, og selvfølgelig Tenebris Army som headliner på lørdagen.

-"Det blir kø, det satser vi på," sier Victor med et smil.


Festivalen vil avsluttes med en power ballad, "Medicine Lie", som Victor mener er en viktig del av enhver god rock- eller metalplate.


Så ta turen til Gjøvik denne helgen for å oppleve god musikk og festivalstemning i solskinnet.

2 views0 comments

Comments


bottom of page