En langpannekake passer perfekt til skoleavslutninger, fest i barnehagen, dugnad eller bursdag. Her får du oppskriften på en sjokoladekake i langpanne som alltid funker. Den er saftig og god, og ikke mer avansert enn at du rører den sammen på mindre enn et kvarter. Dette er en sjokoladekakeoppskrift du alltid treffer blink med! Skulle du være så uheldig å steke den litt for lenge, vil den saftige sjokoladekremen på toppen redde deg. Og skulle det motsatte skje, at du steker den litt for lite, vil du få ros for den deilige dessertaktige, bløte konsistensen som gjør at den nærmest smelter på tunga
Slik gjør du:
Smelt smøret og bland det med kakao mens sukker og egg piskes til eggedosis.
Hell smør og kakao i eggedosisen. Sikt inn det tørre til slutt og rør sammen.
Stekes i langpanne 42 x 29 cm på 180 grader i 15-20 minutter. Bruker du en mindre langpanne, trenger kaken litt lenger tid i ovnen.
Alle ingrediensene til glasuren røres sammen til en glatt glasur. Strykes på kaken når den er avkjølt. Pynt med kakestrøssel eller kokosmasse.
Kakebunn
200 g smør, (eller margarin)
40 g kakaopulver
4 stykker egg
4 dl sukker
200 g hvetemel
0.75 ts bakepulver
Glasur
75 g smør, (eller margarin), smeltet
300 g melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakaopulver
5 ss kaffe, (Sterk kaffe - ferdiglaget)
Comments