top of page
  • pulsenavtoten

"Reaksjoner fra Vestre Totens politikere på Raufoss Fotballs økonomiske avsløringer"På det siste formannskapsmøtet den 22. mai 2024 var det som om et brått vær omslag når kommunedirektør Bjørn Fauchald brakte uventede nyheter angående Raufoss Fotballs økonomiske situasjon. Det som tidligere hadde blitt presentert som en solskinnshistorie viste seg nå å ha skyer i horisonten.


Tidligere i år hadde formannskapet i Vestre Toten blitt orientert om Raufoss Fotballs økonomiske status, og stemningen hadde vært optimistisk etter Fredrik Monsen sin redegjørelse om klubbens fremgang. Kommunen er garantist for lån klubben har tatt opp og den åpenheten Raufoss Fotball har blitt tatt godt i mot.


Men på det siste møtet endret stemningen seg dramatisk da Fauchald avslørte at klubben hadde unnlatt å informere om vesentlige tall, inkludert et nytt forfall og etterskudd på offentlige avgifter.


En av de politikerne som reagerte kraftig på denne nye informasjonen var Stian Pettersbakken (Ap), som lenge har vært opptatt av å opprettholde integriteten til de folkevalgte organene. Han påpekte at det å tegne et glansbilde for formannskapet mens vesentlig informasjon ble holdt tilbake, ikke var akseptabelt.


Fredrik Greve Monsen, daglig leder i Raufoss Fotball, har siden beklaget situasjonen overfor kommunen og KLP, og understreker at det var en glipp i en travel hverdag. Han forsikrer om at klubben tar ansvar for feilen og vil jobbe for å gjenopprette tilliten.


1 view0 comments

Comments


bottom of page