top of page
  • pulsenavtoten

Raufoss Fotball etterforskes for rasisme og stygge tilrop under kamp
Under kampen mellom Raufoss og Moss på Nammo Stadion den 16. mai, ble det rapportert om rasisme og stygge tilrop fra publikum. Kampdelegat Arild Thorp har sendt en rapport til Norges Fotballforbund (NFF) etter å ha mottatt meldinger om at en Moss-spiller ble kalt "jævla svarting" og at en assistentdommer ble kalt "din stygging".


I en rapport sendt inn til NFF fremkommer det at assistentdommeren og fjerdedommeren overhørte de støtende uttalelsene. Thorp bekrefter at hendelsene er rapportert til NFF for videre behandling.


– Jeg kan ikke bekrefte disse tilfellene selv, men de ble rapportert av assistentdommeren og fjerdedommeren. Nå er det opp til NFF å bestemme reaksjonene, sier Thorp til Oppland Arbeiderblad.


Thorp påpeker også at han overhørte flere upassende kommentarer fra både voksne og unge supportere under kampen. Han oppfordrer Raufoss til å ta et oppgjør med slike holdninger blant sine tilhengere.


Rune Pedersen, seksjonsleder for turneringsadministrasjon og arrangement i NFF, bekrefter at saken nå er under deres vurdering.


– Vi må gjennomgå saken grundig før vi kan uttale oss om konsekvensene. Det er nulltoleranse for rasisme, homofobi og andre utilbørlige tilrop på norske fotballbaner, sier Pedersen til Oppland Arbeiderblad.


Styreleder i Raufoss Fotball, Mathias Engebakken, uttrykker sterk fordømmelse av hendelsene.


– Slik oppførsel er helt uakseptabel. Vi har allerede startet arbeidet med å identifisere de ansvarlige. Dette er noe vi tar svært alvorlig, sier Engebakken.


Han legger til at klubben vil kontakte foreldrene dersom det viser seg at de skyldige er unge personer. Engebakken understreker viktigheten av forebyggende arbeid og oppfordrer foreldre til å snakke med sine barn om hva som er akseptabel oppførsel på stadion.


Tidligere denne måneden ble en Kristiansund-supporter utestengt i 35 kamper for homofobiske tilrop. Pedersen roser Kristiansund for rask og riktig håndtering av saken og påpeker at det er viktig at slike hendelser ikke gjentar seg.


Raufoss-ledelsen jobber nå med å finne ut hvem som sto bak de rasistiske tilropene under kampen mot Moss. Engebakken oppfordrer alle som overværer kampene til å melde fra om upassende oppførsel.


– Vi skal gjøre alt vi kan for å unngå slike episoder i fremtiden, avslutter Engebakken.

10 views0 comments

Kommentare


bottom of page