top of page
  • pulsenavtoten

R.E.D kickstarter prosjekter og filmfestival på Gjøvik


Det var ikke spart på paljettene under torsdagens kickoff. Foto Glenn A


Gjøvik kulturhus var fylt med glamour og kjendiser torsdag kveld da R.E.D hadde kickoff for sine spennende prosjekter og en etterlengtet filmpremiere. I kulissene av den glitrende begivenheten fikk vi en eksklusiv prat med Ella Fiskum om den kommende filmfestivalen, som vil finne sted på gården på Eina fra 31. mai til 2. juni.


"Vi har et veldig mangfoldig program," forteller Fiskum entusiastisk. "Alt fra konserter og forestillinger til selvfølgelig film." Hun avslører også et spennende samarbeid med Gjøvik kino og scene. "De ønsket et tettere samarbeid med oss, og vi ønsket flere arenaer og plattformer å vise filmene våre på. Det var faktisk de som spurte først, så det var veldig gøy," legger hun til.


En av høydepunktene på festivalen blir utstillingen i det nyopprettede "Royal Sheep Room", hvor den talentfulle kunstneren Herbjørn Skogstad kjent som "Herb" med sine tegninger i OA vil vise frem sine tegninger. I tillegg vil det være filmvisninger på Gjøvik kino, som en del av det utvidede samarbeidet.


Fiskum deler også en fascinerende historie om Raufoss kino, hvor en lokal arving fant en gullgruve av kinohistorie i form av håndskrevne premierelister fra 1937 til 1967, samt avisutklipp fra den tiden. "Det er veldig spennende å se," sier hun, og legger til at listene gir et unikt innblikk i kinodriftens historie, spesielt under krigen.


Mange av de som er med i filmprosjektet om de 7 dødsynder. Foto: Glenn A


Men det er ikke bare filmfestivalen som får oppmerksomhet. R.E.D er også i gang med et spennende filmsamarbeidsprosjekt som involverer brannvesenet og en gård som skal settes fyr på. "Da er det gøy på landet," sier Fisken med et smil. Prosjektet, kalt "Superbia", vil resultere i en serie episoder som vises på Gjøvik kino, før de kombineres til en forestilling med filmscenografi.


Blant de fremmøtte torsdag kveld var også skuespiller Stig-Henrik Hoff, som skal delta i Red's kommende satsning. "Det tror jeg blir dritkult," uttaler Hoff entusiastisk om prosjektet, som utforsker temaet de syv dødssyndene. Han deler også sin glede over å jobbe med prosjektet og hvordan små produksjoner gir muligheten til større kreativ frihet.


Hoff gledet seg til og ta fatt på prosjektet. Foto: Glenn A


"Det er alltid spennende å se hva som skjer når man blander kunstformer," legger han til, og understreker viktigheten av å utforske temaene som prosjektet tar opp.


Med en blanding av kunst, film, og engasjerte kunstnere og skuespillere, lover Red's kommende arrangementer å være en eksplosjon av kreativitet og kulturell utforskning. Med et stadig voksende samarbeidsnettverk og unike prosjekter på gang, er det tydelig at Red er en drivkraft i Gjøviks kulturliv og langt utover.

7 views0 comments

Comments


bottom of page