top of page
Glenn Sagstad

Pokerentusiast fra Toten avdekker smutthull i loven som kan endre poker-Norge



Terje Finsveen en ivrig pokerspiller fra Toten har sammen med sin samarbeidspartner Roger Odden gjort en oppdagelse som kan forandre måten vi spiller poker på i Norge. De har funnet et smutthull i pengespilloven, nærmere bestemt §22. Som åpner for lovlige pokerturneringer med pengepremier – så lenge overskuddet går til veldedige formål.


Finsveen er overrasket over at ingen tidligere har lagt merke til dette.


Jeg har egentlig vært klar over muligheten siden januar 2020 men ingen har gjort noe med det. Det er nesten utrolig at ingen har sett på dette før sier Finsveen


som har stor tro på at dette vil endre norsk pokermiljø.


Mulighet for lovlige turneringer

Gjennom paragraf 22 i pengespilloven åpnes det opp for pokerturneringer med en maksimal omsetning på 200 000 kroner, så lenge eventuelt overskudd går til veldedige organisasjoner.


Cachen er at overskuddet må gå til veldedige formål forklarer Finsveen.


Foreløpig har de ikke bestemt hvilke formål de vil støtte, men har mottatt flere henvendelser fra ulike veldedige organisasjoner.


Finsveen og Odden har etablert Poker Amatørenes Landsforbund (PAL) som et alternativ til Norsk Pokerforbund.


Vi ser at det skjer for lite med den eksisterende organisasjonen. Denne paragrafen har vært ute i over halvannet år men ingen har oppdaget mulighetene den gir. Jeg brukte 20 sekunder på å sende en e-post og fikk svar med en gang, forteller Finsveen.


Første lovlige turnering på Reinsvoll

Finsveen og hans team planlegger nå Norges første lovlige pokerturnering på Reinsvoll og interessen har vært enorm.


Det har vært kø på telefonen folk fra hele landet vil være med og vi har til og med fått spørsmål om sponsing, sier Finsveen med stor entusiasme.


Turneringen skal finne sted i Storgata 12, hvor de har fått låne et lokale og alt nødvendig utstyr. De har satt en grense på 72 spillere, men er åpne for å utvide dersom etterspørselen blir for stor.


Vi håper turneringen blir en suksess og jo flere som deltar jo større blir overskuddet vi kan gi til veldedige formål forklarer Finsveen.


Han tror at den lovlige turneringen kan bli en viktig milepæl for å gjøre poker mer akseptert i Norge, hvor spillet ofte har vært omstridt på grunn av svart økonomi og ulovlige spill.


Åpner døren for flere turneringer

Finsveen håper at denne turneringen bare er starten. «Hvis alle pokermiljøer i Norge følger denne modellen, kan vi i praksis gjøre turneringspoker lovlig over hele landet. Så lenge vi holder oss innenfor omsetningstaket på 200 000 kroner og gir overskuddet til veldedige formål er det ingenting i veien for å arrangere flere slike turneringer,» sier han.


Med Poker Amatørenes Landsforbund håper Finsveen å bygge et nettverk som gjør det mulig for flere klubber å arrangere lovlige pokerturneringer. De ønsker også å utdanne nye spillere og legge til rette for et miljø der det sosiale aspektet ved pokerspill står i sentrum.


Poker i norsk mediebilde

Når det kommer til medieoppmerksomhet har poker ofte vært omtalt i negativ sammenheng i Norge. Det blir alltid snakket om ulovlige spill og beslagleggelser, men vi som spiller turneringspoker på hobbybasis taper kanskje 800 kroner i uka og det er jo ikke verre enn å gå på kino. Det er frustrerende at hobbyen vår skal fremstå som kriminell sier Finsveen.


Han mener at den dårlige omtalen stammer fra en tid da folk kunne tape både gård og grunn på gambling men påpeker at situasjonen i dag er en helt annen. Ser man på det globale pokerbildet er det mer akseptert og regulert. Vi ønsker å gjøre det samme her i Norge understreker han.


Gode utsikter for fremtiden

Med det nye forbundet og den første turneringen på trappene ser Finsveen optimistisk på fremtiden for poker i Norge.


Hvis vi får til dette, kan vi åpne dørene for lovlige turneringer over hele landet. Vi har allerede fått stor respons, og vi håper det kan vokse enda mer avslutter Finsveen,


som gleder seg til å skape en mer organisert og åpen pokerscene i Norge.

23 views

Comments


bottom of page