top of page

Person Skadet Etter Kano-ulykke ved Høgfallet KraftstasjonAlle nødetatene rykket ut til Redalen torsdag ettermiddag etter melding om en ulykke med kano. I følge politiet skjedde ulykken i området ved Høgfallet kraftstasjon, hvor en person har falt rundt ti meter.


Politiets innsatsleder på stedet, Ulf Sørumgård, uttalte til Oppland Arbeiderblad at mannen fremstår som alvorlig skadet.


– Skadegraden er uavklart, men det kan fremstå alvorlig. Det dreier seg om en utenlandsk statsborger som har drevet med vannsport i elva med kajakk, sa Sørumgård. Nødetatene mottok melding om hendelsen fra vitner som så ulykken.


Politiet er usikre på om mannen falt ut av kajakken før fossen, men mener han falt ned Høgfallet. Operasjonsleder Frode Øvreås bekrefter at personen er skadet, med foreløpige meldinger om ryggskader og mulige brudd.Hendelsen ble meldt til politiet klokken 13.45. – Vi er på vei sammen med brann og helse for å sikre vedkommende. Personen skal være på land, men det er utfordrende å få ham inn i ambulansen, sa Øvreås rett etter meldingen kom.


Øvreås la til at det ser ut til å være et utenlandsk turfølge. Klokken 14.26 oppdaterte politiet at den skadde personen stabiliseres på stedet og fraktes til Gjøvik sykehus med ambulanse. Personen skal være ved bevissthet.


Politiet bekrefter også at det dreier seg om en utenlandsk statsborger.

5 views

Comments


bottom of page