top of page

Påskepriskrig herjer dagligvarebutikkene: Rema 1000 innfører rasjoneringPåsken nærmer seg, og med den kommer en priskrig som sprer seg fra godterihyllene til kjøttdisken og tørrvareavdelingen. Alt fra rømme og Gjende-kjeks til vaffelmiks og påskesnop er satt kraftig ned i pris. Men forbrukerne må være på vakt for å unngå å betale fullpris.


Gina Skagemo, en av mange som har handlet under påskepriskrigen, forteller at hun har bunkret opp varer som er satt ned i pris, spesielt med tanke på at matvarer har blitt stadig dyrere. Overraskende lavpriser på varer som Lano, rømme og ost gjorde handleturen enda mer lønnsom.


En stikkprøve utført av Nettavisen bekrefter at prisene virkelig er redusert. Eksempler som sjokoladeplater fra Freia til kun 24,50 og firkløver til 14,90 har fanget oppmerksomheten til kunder som Anders Bringsli, en student som setter pris på priskriger under inflasjonen.

Andre som nyter godt av priskrigen, som Veronica, mener at det gir en velkommen økonomisk lettelse, spesielt med tanke på økende strøm- og rentekostnader.

Rema 1000 har gått så langt som å innføre rasjonering på flere av de rabatterte varene. Kunden kan få tilbudsprisen på maksimalt tre varer, og må betale fullpris for ytterligere kjøp. Dette har skapt en viss tomhet i butikkhyllene og indikerer den store populariteten til priskrigen.


Priskuttene har vært gradvise, men de har virkelig tatt av de siste dagene før påske. Populære varer som lammelår og vaffelmiks er nå betydelig rimeligere, selv om forbrukerne må følge med på prisene for å unngå å betale for mye.

Påskepriskrigen har gjort det mulig for mange å handle inn litt ekstra til høytiden til tross for økte kostnader andre steder. Det gjenstår å se hvor lenge prisene forblir lave, men for nå ser det ut til at forbrukerne kan nyte godt av den harde konkurransen mellom dagligvarekjedene.

0 views

Kommentare


bottom of page