top of page
  • pulsenavtoten

Ole Ivars hedret med niende Spellemannpris før avskjedskonsert


Fotograf: Arild Hansen


Det legendariske bandet Ole Ivars ble torsdag kveld hyllet under Spellemannprisen i Oslo, der de mottok den prestisjefylte hedersprisen. Dette markerer deres niende Spellemannpris gjennom en imponerende karriere som strekker seg over 60 år.


Prisutdelingen kom som en overraskelse rett etter at bandet hadde gitt en minneverdig opptreden på scenen. Juryen fremhevet den dype forbindelsen Ole Ivars har skapt gjennom sin musikk og den inspirasjonen de har vært for både fans og kolleger i musikkbransjen.


"Den vedvarende dedikasjonen og den urokkelige troen på sin egen sjanger har gjort dem til en institusjon innenfor musikken," uttalte juryen.


Ole Ivars' suksesshistorie innen Spellemannprisen begynte i 1996 med albumet "Dans på Skjermertopp", etterfulgt av seire i 1999, 2000, 2003, 2004, 2005 og 2010. Bandet har også blitt nominert til prisen fem ganger, senest i 2011 for albumet "34".


I tillegg til disse utmerkelsene vant Ole Ivars den prestisjefylte prisen Årets Spellemann i 1999, en anerkjennelse for en norsk artist eller gruppe som har utmerket seg spesielt i løpet av året.


Bandets siste hurrarop kommer til å skje den 19. oktober, da de vil avslutte sin bemerkelsesverdige karriere med en siste konsert i Oslo Spektrum, i samarbeid med Kringkastingsorkesteret. Dette markerer avslutningen på deres rørende avskjedsturné "Takk for alle fine år", og en feiring av deres enestående bidrag til norsk musikkhistorie.

152 views0 comments

Comments


bottom of page