top of page
  • pulsenavtoten

Norske våpen innblandet i Gaza-konfliktenSituasjonen i Gaza har eskalert til en dyster milepæl, med over 33.000 mennesker drept i løpet av de siste seks månedene. Rapporter indikerer at våpen fra flere land, inkludert USA og Norge, har blitt brukt i konflikten, og bekymringen for norsk våpeneksport har nådd nye høyder.


Nammo, en ledende aktør innen våpenproduksjon i Norge, har innrømmet at deres våpen muligens har havnet i Gaza-konflikten gjennom USA. Morten Brandtzæg, konsernsjef i Nammo, forklarer at våpeneksporten skjer gjennom deres amerikanske avdeling, og våpnene kan enten ha blitt solgt direkte til Israel eller via amerikanske myndigheter.


Denne avsløringen bringer frem bekymringer om Norges rolle i konflikten og om landets overholdelse av internasjonale våpenkontrollavtaler. Norge har strenge regler mot våpensalg til land i krig, og rapporter om norske våpen i Gaza bidrar til å øke presset for å styrke våpenkontrollregimene ytterligere.


NRK rapporterer at Norge nå står overfor økt internasjonalt press for å revurdere sine våpeneksportpraksiser og sikre at norske våpen ikke bidrar til vold og konflikter i konfliktområder som Gaza. Denne utviklingen kaster lys over behovet for strengere regulering og mer transparente prosesser rundt våpeneksport for å forhindre at norske våpen blir brukt i internasjonale konflikter.

3 views0 comments

Comentarios


bottom of page