top of page

Norge inngår milliardavtale med Nammo for økt produksjon av artillerigranater


Nammo har forpliktet seg tidoble produksjonen av artillerigranater, Foto: Glenn A.


Norge har inngått en milliardkontrakt med Nammo om å tidoble produksjonen av artillerigranater, verdsatt til over 1 milliard kroner. Denne avtalen innebærer en betydelig økning i produksjonen, inkludert en helt ny produksjonslinje.


Målet med kontrakten er at Nammo skal kunne investere i en ny produksjonslinje for å produsere ti ganger så mange moderne artillerigranater for forsvarssektoren. Nammo har forpliktet seg til å opprettholde denne produksjonskapasiteten i minst 15 år.


Statsminister Jonas Gahr Støre uttaler at avtalen er kritisk for å møte det store og umiddelbare behovet for ammunisjon og våpen i Ukraina. Avtalen vil også styrke norsk forsvarsindustri, alliert sikkerhet og nasjonal beredskap.


– Nå sørger vi for at Nammo kan gire opp produksjonen av høyt ettertraktet forsvarsmateriell. Det er viktig for Ukraina, for alliert sikkerhet og for vår egen beredskap, sier Støre.Nammo planlegger å realisere den nye produksjonslinjen innen utgangen av 2026, og vil også doble kapasiteten for annen artilleriammunisjon og rakettmotorer. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram understreker at avtalen er viktig for nasjonal beredskap, internasjonal sikkerhet og lokal verdiskaping.


– Jeg er glad for at Nammo har forpliktet seg til å opprettholde kapasiteten i minst 15 år, sier Gram.


Foto: Glenn A.


Den nye produksjonslinjen vil ikke bare øke produksjonskapasiteten betydelig, men også skape mange arbeidsplasser og fremme vekst i Innlandet, ifølge Nammos konsernsjef Morten Brandtzæg.


Støtten til prosjektet kommer gjennom Nansen-programmet, og Nammo har forpliktet seg til å opprettholde den nye kapasiteten i minst 15 år.

11 views

Comments


bottom of page