top of page

Nestlé kaller tilbake barnesmoothieNestlé Norge har besluttet å tilbakekalle Nestlé min Frukt Eple, Jordbær og Banan (90 g) etter funn av plantevernmiddelet spirotetramat i noen av produktene. Tilbakekallingen gjelder smoothies med best før utgangen av 10/2024 H21:01 og lot-nummer L32790295 og L32800295.


Selv om spirotetramat er et godkjent plantevernmiddel i EU, kan stoffet forårsake øyeirritasjon, allergiske hudreaksjoner, luftveisirritasjoner og mistenkes å ha en negativ innvirkning på fertilitet og foster. Det er viktig å merke seg at funnet av spirotetramat ikke er knyttet til akutt helsefare.


Produktet har vært tilgjengelig i ulike butikker tilhørende Norgesgruppen, Coop og Rema 1000 fra 30. oktober 2023 til 09. februar 2024.


I en pressemelding utstedt av Mattilsynet står det: "Mattilsynet fant plantevernmiddelet i prøver av barnemat, som inngår i ett overvåkings- og kontrollprogram for analyse av plantevernmiddelrester i næringsmidler."


Forbrukere oppfordres til å sjekke produktene sine for å se om de er berørt av tilbakekallingen, og de som har kjøpt produktene bes returnere dem til butikken for refusjon eller kasting.


Nestlé Norge beklager eventuelle ulemper dette kan medføre og forsikrer om at forbrukernes sikkerhet og kvalitet på produktene er deres høyeste prioritet.

3 views

Comments


bottom of page