top of page

Nesten en av tre har benyttet kunstig intelligens det siste åretEn fersk undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av NRK avslører at nesten en av tre personer har benyttet seg av kunstig intelligens (KI) i løpet av det siste året, enten i skole-, studie- eller jobbsammenheng.


Undersøkelsen ble utført blant et representativt utvalg på 1000 personer, og den viser at to av tre personer ikke har benyttet seg av noen KI-tjenester, mens 4 prosent svarer at de ikke vet.


Den mest populære KI-tjenesten blant de spurte er ChatGPT, en språkmodell som bruker kunstig intelligens til å forstå, generere og forbedre menneskelig tekst. Omtrent en firedel av respondentene oppgir at de har brukt dette verktøyet.


Spesielt blant aldersgruppen mellom 18 og 29 år har bruken av ChatGPT vært utbredt, der 60 prosent av dem oppgir å ha benyttet tjenesten til skole, studier eller jobb. Likevel svarer hver tredje person i samme aldersgruppe at de ikke har benyttet seg av noen KI-tjenester i det hele tatt.


Undersøkelsen gir et innblikk i den økende bruken av kunstig intelligens i ulike sammenhenger, og viser at KI-verktøy som ChatGPT har blitt stadig mer integrert i dagliglivet til mange mennesker, spesielt blant den yngre generasjonen.

0 views

Comentários


bottom of page