top of page

Nattåpent og Verdensklasse Dødsing!


Marianne Aashaug. gleder seg til att sentrum gtatene fulles opp med folk under nattåpent torsdag. foto: Glenn A


Byen vår Gjøvik forbereder seg på en spennende helg med det årlige arrangementet Nattåpent, og vi har slått av en prat med prosjektleder og arrangementsansvarlig, Marianne Aashaug.


– "Det er mye som skjer til helga, og det er veldig hyggelig å kunne spre det glade budskap," forteller Marianne. Nattåpent er kjent som en byfest med gode tilbud i butikkene, eksterne boder, og en rekke aktiviteter.


Tilbud og Aktiviteter i Fleng

I butikkene vil det være mange gode tilbud, og i tillegg kommer eksterne boder hvor du kan kjøpe alt fra lakris og sjokolade til falafel. Speidergruppen og håndballgruppen vil være tilstede med aktiviteter, og øverst i Storgata arrangeres et gjenbruksmarked med mange påmeldte, der du kan finne fine skatter.


Musikk og Underholdning

Musikkinnslagene blir heller ikke glemt. Per Øversveen spiller flere gamger gjennom kvelden, og Gjøvik Bybrass vil poppe opp rundt omkring for å skape liv og røre. – "Det er en tradisjon at de er med oss og lager god stemning," sier Marianne.


Samarbeid med CC Gjøvik

Samarbeidet med CC Gjøvik fortsetter i år også, og hele byen deltar i Nattåpent, både i sentrumsgatene og på senteret. – "Det er mye aktiviteter, spesielt for barna, med ansiktsmaling og andre opplevelser, i tillegg til gode tilbud," forklarer Marianne.


Parkering og Tilgjengelighet

Når det gjelder parkering, har Gjøvik nå 2 timers gratis parkering, og det er mange parkeringsmuligheter. Marianne anbefaler å bruke områdene ved Mjøs stranda og Gjøvik gård, da Storgata vil være stengt for biler på grunn av bodene og folkefesten. – "Det er ikke lange veien fra Stranda til gågata, så det er lurt å planlegge litt ekstra tid," råder hun.


Dødsing World Tour

En annen spennende begivenhet er Dødsing World Tour 2024. – "Dødsing er en form for stuping med akrobatiske innslag, og det har blitt en voksende sport, særlig blant de yngre," forklarer Marianne. Lørdag på Fastland blir det kvalifisering til VM, og verdenseliten i dødsing vil være tilstede. Dørene åpner kl. 11.00, med oppvarming for barna, og hovedkonkurransen starter kl. 14.00. – "Vi håper mange tar turen for å se dette spektakulære showet," oppfordrer Marianne.


For Mer Informasjon

For de som ønsker mer informasjon om helgens aktiviteter og andre arrangementer i Gjøvik, kan du besøke Gjøvik By sine hjemmesider på gjovikby.no. Her finner du en kalender som viser alt som skjer i byen.

1 view

Comments


bottom of page