top of page

Nachos med kjøttdeig og guacamole

  • Apr 2, 2022
  • 1 min read


Lag en annerledes vri på nachos – imponer med en digg fylt nachos toppet med guacamole.


Slik gjør du

Trinn 1 Brun kjøttdeigen i en varm panne med olje. Finhakk løk, chili og hvitløk. Tilsett løkblandingen og krydderet i kjøttdeigen. Bland godt. Tilsett bønnemix, syltede jalapeños og hermetiske tomater. La koke i 10 minutter.

Trinn 2 Dander halvparten av tortillachipsen på et bakepapir i en sirkel med ca. 18 cm i diameter (dette er bunnen på vulkanen).

Trinn 3 Legg kjøttblandingen som et høyt tårn på toppen av chipsen. Legg et nytt lag med nachochips, kjøttdeig og avslutt med nachos. La det være igjen et hull på toppen, til å fylle guacamole i etter at nachosen er stekt.

Trinn 4 Strø ost over vulkanen og stek i ovnen på 170 grader i ca. 15 minutter.

Trinn 5 Lag guacamolen: Kutt rødløk og tomater i små terninger. Fjern frøene i chilien og kutt den i tynne strimler. Finhakk hvitløk. Del avokadoene i to, fjern stein og mos avocadoen med en gaffel. Tilsett limesaft, salt og resten av ingrediensene til avokadomosen. Bland godt sammen.

Trinn 6 Server rykende varm nachovulkan og fyll masse guacamole på toppen. Server gjerne med rømme og tomatsalsa.


Denne oppskriften er laget av Reneé Fagerhøi


2 voksne. 2 barn

Ingredienser 400 g Kjøttdeig

1 stk Gul løk

1 stk Rød chili

2 fedd Hvitløk

3 ts Spisskummen

1 ts Paprikapulver

1 ts Oregano

0.3 ts Chiliflak

1 Bønnemiks

2 ss Syltede jalapeño

1 Hakkede tomater

150 g Revet ost

1 stk Rømme1 Tacosaus

300 g Tortillachips

1 ss Nøytral olje til steking

2 ts Salt Guacamole

0.5 stk Rødløk

2 stk Tomater

1 stk Rød chili

2 stk Avokado

1 fedd Hvitløk

2 stk Lime

1 neve Fersk koriander

2 ts Salt






 
 
bottom of page