Nachos med kjøttdeig og guacamole
- Apr 2, 2022
- 1 min read

Lag en annerledes vri på nachos – imponer med en digg fylt nachos toppet med guacamole.
Slik gjør du
Trinn 1 Brun kjøttdeigen i en varm panne med olje. Finhakk løk, chili og hvitløk. Tilsett løkblandingen og krydderet i kjøttdeigen. Bland godt. Tilsett bønnemix, syltede jalapeños og hermetiske tomater. La koke i 10 minutter.
Trinn 2 Dander halvparten av tortillachipsen på et bakepapir i en sirkel med ca. 18 cm i diameter (dette er bunnen på vulkanen).
Trinn 3 Legg kjøttblandingen som et høyt tårn på toppen av chipsen. Legg et nytt lag med nachochips, kjøttdeig og avslutt med nachos. La det være igjen et hull på toppen, til å fylle guacamole i etter at nachosen er stekt.
Trinn 4 Strø ost over vulkanen og stek i ovnen på 170 grader i ca. 15 minutter.
Trinn 5 Lag guacamolen: Kutt rødløk og tomater i små terninger. Fjern frøene i chilien og kutt den i tynne strimler. Finhakk hvitløk. Del avokadoene i to, fjern stein og mos avocadoen med en gaffel. Tilsett limesaft, salt og resten av ingrediensene til avokadomosen. Bland godt sammen.
Trinn 6 Server rykende varm nachovulkan og fyll masse guacamole på toppen. Server gjerne med rømme og tomatsalsa.
Denne oppskriften er laget av Reneé Fagerhøi
2 voksne. 2 barn
Ingredienser 400 g Kjøttdeig
1 stk Gul løk
1 stk Rød chili
2 fedd Hvitløk
3 ts Spisskummen
1 ts Paprikapulver
1 ts Oregano
0.3 ts Chiliflak
1 Bønnemiks
2 ss Syltede jalapeño
1 Hakkede tomater
150 g Revet ost
1 stk Rømme1 Tacosaus
300 g Tortillachips
1 ss Nøytral olje til steking
2 ts Salt Guacamole
0.5 stk Rødløk
2 stk Tomater
1 stk Rød chili
2 stk Avokado
1 fedd Hvitløk
2 stk Lime
1 neve Fersk koriander
2 ts Salt