top of page
  • pulsenavtoten

Nødblussmelding utløser søk i Mjøsa: Ingen tegn til nødSent tirsdag kveld mottok politiet en melding om et avfyrt nødbluss nord for Mjøsbrua. Brannvesenet og Mjøsvekteren rykket umiddelbart ut for å undersøke, og politibåten kjørte til stedet med blålys.


Operasjonsleder Per Solberg fra politiet informerte om at ingen er meldt savnet, og at det foreløpig ikke er gjort noen observasjoner av personer i nød. Til Ringsaker Blad uttalte Solberg at de foreløpig ikke har ytterligere informasjon. Nødblusset ble observert nærmere Gjøvik-siden enn Ringsaker-siden.


På Kremmerodden ved Biri var både politi og brannvesen samlet, og de har søkt området med varmesøkende kamera og drone uten å finne noe. Like etter klokken 23 meldte operasjonsleder Frode Øvreås at nødetatene var i ferd med å avslutte innsatsen.


– Vi har hatt dialog med Hovedredningssentralen (HRS), og det er usikkerhet rundt om det faktisk var et nødbluss. Melderen beskrev det som både rødt og grønt, mens HRS opplyser at nødbluss bare er røde, sier Øvreås til Ringsaker Blad.


Til tross for den intensive innsatsen og det dårlige været som ble tatt på alvor, er det ikke funnet noe som tyder på at noen har hatt behov for hjelp. En båt ble observert i området før meldingen om nødblusset, men søket har ikke gitt noen indikasjoner på nødstilte personer.


Øvreås bekrefter at både Hovedredningssentralen og politiets innsatsleder på Kremmerodden er enige om å avslutte søket. Ingen personer på land har blitt observert, og det er ikke funnet noe som kan forklare meldingen.

0 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page