top of page
  • pulsenavtoten

Miljødirektoratet Flytter Genetisk Viktig Ulv Inn i Ulvesonen


illustrasjonsbilde.


Klima- og miljødepartementet har bekreftet overfor Rovdyr.org som organisasjonen Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk står bak, at Miljødirektoratet har gjennomført flyttingen av en hannulv som anses som genetisk betydningsfull inn i ulvesonen.


Ulven, som var utstyrt med en radiosender, ble lokaliseret av bakkepersonell i Dovre kommune tidlig fredag morgen. Etter å ha blitt funnet, ble ulven bedøvet fra helikopteret.


"Ulven ble byttet sender på og deretter plassert i et transportbur for å overvåke oppvåkningen før den ble transportert i bil til slippstedet," uttaler seksjonsleder Veronica Sahlén fra Statens naturoppsyn i en pressemelding.


Den 45 kilo tunge hannulven har holdt til i nordlige deler av Innlandet fylke siden desember, og dermed utenfor ulvesonen.


"Ulven ble forsøkt flyttet nå fordi det er gode forhold, sannsynligheten for at den vandrer inn i ulvesonen har minket, og beitesesongen nærmer seg. Ved flytting kan også lisensfelling i området gjenopptas," sier seksjonsleder Erik Lund i Miljødirektoratet.4 views0 comments

Comments


bottom of page