top of page
  • pulsenavtoten

Massive Investeringer i Forsvaret og Styrking av InnlandetFredag ettermiddag kunngjorde Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) på en pressekonferanse på Jørstadmoen en enorm satsing på Forsvaret i hele Norge. Ifølge Enger Mehl vil det bli investert opptil 30 milliarder kroner bare her i Innlandet.


"Vi regner med at det vil bli investeringer i Forsvaret for opptil 30 milliarder kroner bare her i Innlandet," sa Enger Mehl.


Den massive satsingen inkluderer ikke bare fysiske forbedringer av Forsvaret, men også en betydelig oppbygging av Cyberforsvaret.

"Med de store investeringene nasjonalt kommer også Cyberforsvaret til å bli bygget opp. Vi skal øke kapasiteten for utdanning og videreutvikle teknisk infrastruktur. Dette betyr mer aktivitet her på Jørstadmoen og på andre cyberlokasjoner i resten av Norge," kunngjorde Enger Mehl.


Enger Mehl, som selv er fra Elverum, understreket betydningen av denne satsingen for hele regionen.


"Jeg får ordentlig gåsehud. Dette er en historisk dag som ikke bare betyr mer trygghet i Norge, men også en styrking av Innlandet," uttalte hun.


Denne betydelige investeringen i Forsvaret forventes ikke bare å styrke Norges sikkerhet, men også å ha en positiv innvirkning på lokaløkonomien og samfunnet i Innlandet. Med en tydelig forpliktelse til å modernisere og styrke forsvaret, ser det ut til at landet går mot en periode med økt sikkerhet og beredskap i årene som kommer.

2 views0 comments

Comments


bottom of page