top of page
  • pulsenavtoten

Mannen hadde foldekniv i lommen da politiet tok ham for innbruddTidlig om morgenen, like over klokken 04, ble stillheten brutt av en innbruddsalarm som gikk av i et forretningsbygg på Kirkeby i Gjøvik. Ved ankomst oppdaget politiet at en rute på baksiden av bygget, som inneholder blant annet Coop Extra og Vitusapotek, var knust. Inne i butikken Maske Bandagist ble en mann i 30-årene pågrepet mens han var i ferd med å plyndre kassaapparatet.


Operasjonsleder Stig Folstad Hansen fra Innlandet politidistrikt opplyste at mannen ble funnet med en svart foldekniv i lommen og virket tydelig beruset da politiet traff på ham inne i butikken. Hendelsen fant sted i januar året før.


Den bosatte i Valdres er nå tiltalt for dette innbruddet, samt en rekke andre lovbrudd.

I tillegg til innbruddet i butikken er mannen tiltalt for heleri, hvor han angivelig mottok eller skaffet seg fire reservenøkler til bil og en batteridrill som utbytte fra et tyveri hos Valdres Industrigulv like før jul i 2022.


Mannen står også tiltalt for å ha oppbevart 16,76 gram med cannabisharpiks.

Operasjonsleder Hansen informerte om at mannen allerede var kjent for politiet fra tidligere. Etter å ha blitt pågrepet for innbruddet ble han kjørt til arresten på Hamar, hvor han tilbrakte resten av natten. Imidlertid ble han pågrepet samme dag som han ble løslatt fra arresten, denne gangen for oppbevaring av narkotika hjemme hos seg selv.


Statsadvokaten har tatt ut tiltalen mot mannen, som forventes å møte i retten i mai for å svare på anklagene mot ham.

3 views0 comments

Comments


bottom of page