Sara Bernard er nydelig med suksesskrem. Foto: MatPratOEK
Frister det med en ny vri på klassikeren Sara Bernard med suksesskrem, eller hva med en saftig appelsinkake i påskesola? Her er seks deilige kaker som gir påskestemning, samt herlige oppskrifter på påskegodt.
Sara Bernard smaker veldig godt med suksesskrem. Seig og god mandelbunn, et tynt lag sjokolade, toppet med lubne topper av myk sjokoladekrem og luftig suksesskrem i langpanne, gjør klassikeren klar for påska.
Skal du ut på skitur, eller vil ha noe godt til kaffen frister det kanskje med en appelsinkake. Kaken holder seg utrolig saftig i flere dager og smaker fantastisk godt i solveggen på hytta, eller på balkongen hjemme.
Pavlova har lenge vært en klassiker, til påsken er det fint å pynte den med fargerike påskeegg på toppen. Det er enkelt å lage marengsbunnen i forveien, og du kan gå for en hjemmelaget vaniljekrem eller bruke en ferdig variant.
Pavlova med fargerike påskeegg på toppen. Foto: Therese Elstad
-Små knuste sjokoladeegg i pastellfarger og krønsjy kvikklunsj på lysegul vaniljekrem gjør denne varianten av pavlova til en herlig påskefristelse for både store og små, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat.
Eller hva med å lage Lemon bars, kaken som bare smelter på tunga. En frisk og syrlig sitronsmak som er en perfekt avslutning på måltidet.
Det blir ikke påske uten kvikklunsj og har du ikke spist opp alle på turen kan du pynte kaka lekker med den gode kjekssjokoladen.
Kvikklunsjkaka er pyntet med påskens favorittsjokolade. Foto: Sara Johannessen.
Eller hva med et herlig, fargerikt påskeegg av en kake. Lag en brownie, form den som et egg og sprøyt på fargerik ostekrem.
Smått og godt
Har du ikke lyst å bake, men allikevel lage litt deilig påskegodt er hjemmelaget Bounty, deilig å fylle påskeegget med.
Det er også mulig å la seg friste av mini doughnuts servert med en syrlig sitronglasur for å oppnå en perfekt kombinasjon av søtt og syrlig.