Ovnstekt kylling med tomat og feta er nydelig på smak. Mens fetaosten gir salt og konsistens, bringer pinjekjerner med seg deilig krønsj.
Slik gjør du
Trinn 1 Sett ovnen på 180 grader. Kutt løk og varm en panne med 1 ss olje. Stek løken myk på medium varme.
Trinn 2 Tilsett hakkede tomater og hvitløk til pannen. Dryss over salt og pepper og la småkoke i 15 minutter. Bland inn smør og resten av oljen.
Trinn 3 Ha løk - og tomatblandingen i en ildfast form. Legg kyllinglår på toppen og cherrytomatene mellom kyllingen. Smuldre fetaosten og strø den over sammen med pinjekjerner.
Trinn 4 Sett formen inn i ovnen og stek i cirka 1 time til kyllingen er gjennomstekt. Kok ris etter anvisning på pakken.
Trinn 5 Dryss over hakket bladpersille og server med ris.
Velg antall personer
2 voksne 2 barn
Ingredienser 4 stk Kyllinglår
1 pose Pinjekjerner
1 stk Løk
1 kurv Cherrytomater
400 g Hakkede tomater
1 fedd Hvitløk
1 Fetaost
1 neve Bladpersille (til servering)
1 poseRis (til servering)
1 klype Salt og pepper
4 ss Olivenolje
2 ss Smør