top of page

Kylling med tomat og feta

  • May 12, 2022
  • 1 min read


Ovnstekt kylling med tomat og feta er nydelig på smak. Mens fetaosten gir salt og konsistens, bringer pinjekjerner med seg deilig krønsj.


Slik gjør du

Trinn 1 Sett ovnen på 180 grader. Kutt løk og varm en panne med 1 ss olje. Stek løken myk på medium varme.

Trinn 2 Tilsett hakkede tomater og hvitløk til pannen. Dryss over salt og pepper og la småkoke i 15 minutter. Bland inn smør og resten av oljen.

Trinn 3 Ha løk - og tomatblandingen i en ildfast form. Legg kyllinglår på toppen og cherrytomatene mellom kyllingen. Smuldre fetaosten og strø den over sammen med pinjekjerner.

Trinn 4 Sett formen inn i ovnen og stek i cirka 1 time til kyllingen er gjennomstekt. Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 5 Dryss over hakket bladpersille og server med ris.


Velg antall personer 2 voksne 2 barn

Ingredienser 4 stk Kyllinglår

1 pose Pinjekjerner

1 stk Løk

1 kurv Cherrytomater

400 g Hakkede tomater

1 fedd Hvitløk

1 Fetaost

1 neve Bladpersille (til servering)

1 poseRis (til servering)

1 klype Salt og pepper

4 ss Olivenolje

2 ss Smør



 
 
bottom of page