top of page

Krimsjefen i Gjøvik bekrefter flere tyverier i helgaNatt til søndag ble en gravemaskin fra JK Anlegg stjålet fra Gjøvik gård. Gravemaskinen ble funnet et døgn senere sammen med annet tyvegods vest for Einavatnet. En mann og en kvinne i 30-årene er pågrepet og sitter i sentralarresten på Hamar i påvente av avhør.


Krimsjef i Gjøvik-politiet, Svein Rune Enger, bekrefter at det har vært en rekke grove tyverier i sentrum denne helga. Politiet undersøker nå om de to pågrepne kan knyttes til disse hendelsene.


I tillegg til tyveriet av gravemaskinen er verktøy og annet utstyr stjålet fra byggeplasser. Blant de berørte er Syljuåsen og Gjøvik Utemiljø. Avdelingsleder i Syljuåsen Gjøvik, Erik Bratlien, rapporterer at utstyr til en verdi av 100.000 kroner ble stjålet. Mye av utstyret er nå funnet, men det har medført ekstraarbeid.


Fra Gjøvik Utemiljø forsvant en tipphenger og annet verktøy. Enger oppfordrer folk til å melde fra til politiet dersom de savner noe.


Stian Mathisen Andersen i JK Anlegg forteller at gravemaskinen ble parkert på Gjøvik gård etter gravearbeid lørdag. Den ble sist sett på stedet klokken to på natta. Da tyveriet ble oppdaget søndag morgen, la ansatte ut en melding på Facebook som resulterte i tips om at gravemaskinen ble observert på vestsiden av Einafjorden. Politiet ble kontaktet, og maskinen ble funnet på en gård, skadet og med forsøk på fjerning av logoen.


Andersen og kollegaene holdt vakt for å finne de skyldige. De oppdaget bilen til tyvene og fulgte etter mot Hunndalen, i kontakt med politiet. Tyvene ble pågrepet rundt klokken ett natt til mandag. Politiet oppretter sak på hendelsen, og operasjonsleder Mats Westby Aamodt sier at det kan være flere involverte.


Andersen uttrykker lettelse over å ha funnet gravemaskinen, selv om den er skadet for minst 200.000 kroner.


Saken er hentet fra oa

1 view

Comments


bottom of page