top of page

Inspira Blomster feirer 15 år med blomstrende suksess.


her viser Merete Hoff og lærling Ingrid populære blomster. foto: Glenn A


Merete Hoff feirer denne uken 15 år med sin blomsterbutikk, Inspira Blomster. Det har vært en reise fylt med kreativitet, hardt arbeid og lidenskap for blomsterkunsten.


Fra Vindusdekoratør til Blomsterhandler

Meretes karriere startet egentlig ikke med en drøm om å eie en blomsterbutikk.


"Jeg hadde aldri drømt om å starte en butikk," forteller hun. Men hennes mangeårige erfaring med blomster og et ønske om å forme sin egen arbeidsplass, ledet henne i den retningen.


"Jeg jobbet i mange år som vindusdekoratør, først på Landmark i Gjøvik og Raufoss. Da jeg tok utdanning som vindusdekoratør, fikk jeg praksisplass hos Tyras Blomster. Det var der jeg virkelig oppdaget gleden ved å arbeide med blomster."


Inspira Blomster Blomstrer Frem

Merete forteller at navnet "Inspira" ble nøye valgt. "Vi prøvde mange forskjellige navn, men til slutt falt vi for 'Inspira'. Det representerer noe som spirer og noe som inspirerer, og det passet perfekt for vår visjon."


Veien til Suksess

Butikken startet i enden av Raufoss kjøpesenter, og etter nesten fem år ble de flyttet mer sentralt i senteret som en del av en utvidelse. "Det var litt skummelt å flytte, men det viste seg å være en god avgjørelse. Vi fikk større lokaler, inkludert et 10 kvadratmeter kjølerom som har vært essensielt for vår drift," sier Merete.


Fra Enkelt Begynnelse til Stor Vekst

Merete minnes butikkens første dag med stolthet. "Vi hadde en omsetning på nesten 43 000 kroner, og det ga oss en fantastisk start." Selv om det har vært utfordringer underveis, har butikken vokst jevnt og trutt.


Et Sterkt Team

Inspira Blomster startet med Merete og Wenche Haug, men i 2012 valgte Wenche å gå tilbake til helsesektoren. "Jeg har nå et fantastisk team med Randi, Vilde og vår lærling Ingrid. Vi er som en liten familie, og det gjør arbeidsdagen så mye bedre."


Kunder og Tradisjoner

Kundene hos Inspira Blomster varierer, men hovedsakelig er de kvinner mellom 35 og 55 år. "Men vi har også mange menn som kommer innom, spesielt i forbindelse med bursdager og bryllupsdager," forklarer Merete. En av butikkens populære tilbud er "Inspira-buketten", en rimeligere bukett designet spesielt for hver uke.


Ser Frem til Fremtiden

Selv om Merete er usikker på om hun vil drive butikken i ytterligere 15 år, har hun en kontrakt som løper til 2029. "Vi får se hva fremtiden bringer, men vi er i hvert fall her de neste fem årene," avslutter hun med et smil.7 views

Comments


bottom of page