top of page

Innovasjon og Vekst: Eina forvandles med ny strandsone og utvidet båthavn


Flytebrygge på Eina som ble oppgradert i fjor. Foto: Jan Erik Sandmo


Med et økende fokus på å gjøre Eina til et mer attraktivt sted å bo og besøke, har planer om en ny strandsone og en utvidelse av båthavnen tatt form. Tommy Brant, leder av Eina Båtklubb og medlem av Eina Velforening, deler entusiastisk visjonen om hvordan disse tiltakene vil berike lokalsamfunnet.


"Både for eksisterende og nye innbyggere vil disse endringene markere en betydelig transformasjon av vår lille kystby," uttaler Brant. "Den gamle flytebryggen har allerede blitt oppgradert, og nå ser vi frem til å utvide våre rekreasjonsmuligheter med en ny strandsone og en større båthavn."


Historien om Eina's båtbrygge strekker seg tilbake flere år. "Vi begynte med beskjedne åtte båtplasser, og nå har vi 50," reflekterer Brant. "Det har vært en reise som har overgått våre forventninger, og det viser styrken i vår dugnadsånd her på Eina."


Samtidig innrømmer Brant at planene for den nye strandsonen og utvidelsen av båthavnen fortsatt er i en tidlig fase. "Vi jobber fortsatt med å utarbeide detaljene, men interessen fra lokalsamfunnet er allerede betydelig," sier han. "Med begrenset vannflate og økende behov for båtplasser, er dette et skritt i riktig retning for å imøtekomme behovene til våre innbyggere og besøkende."


Spørsmålet om dugnadsånden og samarbeidet i Eina trekkes også frem. "Dugnadsånden her er en av våre største styrker," forteller Brant. "Sammen med samarbeidet fra Eina Velforening, Vestre Toten kommune og andre lokale organisasjoner, har vi sett en positiv utvikling som har styrket samfunnet vårt."


Til de som vurderer å flytte til Eina eller de som allerede bor der, oppfordrer Brant dem til å bli med på reisen. "Eina har mye å tilby, både for de som ønsker å bli involvert i lokalsamfunnet og de som ønsker å nyte den naturskjønne skjønnheten," sier han. "Med flere boliger som bygges og et mangfold av aktiviteter og organisasjoner, er det aldri et kjedelig øyeblikk her på Eina."0 views

Kommentare


bottom of page