top of page
  • pulsenavtoten

Ingvild Kjerkol trekker seg som helse- og omsorgsminister etter anklager om fusk


bilde: stortinget


På en pressekonferanse fredag kunngjorde statsminister Jonas Gahr Støre at Ingvild Kjerkol trekker seg som helse- og omsorgsminister. Dette kommer som følge av avsløringer om at Kjerkol forsettlig fusket i sin masteroppgave.


"Det som har kommet fram er ikke forenlig med å utføre oppgavene som helse- og omsorgsminister," uttalte Støre på pressekonferansen.


Rapporten fra nemnda for studentsaker ved Nord universitet, som TV 2 har fått tilgang til, fastslår at Kjerkol forsettlig plagierte deler av sin masteroppgave.


"Fusk i form av plagiat i et omfang som her, kan ikke ha oppstått uten forfatterens kunnskap til handlingen totalt sett," uttaler nemnda ifølge TV 2.


Nemndas konklusjon indikerer at det ikke var mulig at Kjerkol feilaktig jukset i oppgaven sin.

"Selv om nemnda kan være enige i at det i enkelte tilfeller kan være mulig å miste oversikt over kildene, kan ikke dette gjøres gjeldende over såpass mange treff som nemnda har vist til. Nemnda for studentsaker har dermed kommet til at Kjerkol har fusket forsettlig," heter det i rapporten.


Kjerkol selv benekter anklagene og hevder at hun og medstudenten leverte en oppgave med egne funn. Hun er uenig i nemndas konklusjon.

1 view0 comments

Comments


bottom of page