top of page

Helstekt kylling md søtpotetform



Helstekt kylling serveres sammen med søtpotet- og selleriform og frisk appelsinsalat


Slik gjør du

Trinn 1 Helstekt kylling i form: Forvarm ovnen til 160 °C varmluft. Vask og tørk kyllingen godt innvendig.

Trinn 2 Bland hakket spekeskinke, smør, timian og appelsinskall. Legg smøret forsiktig under skinnet på brystsiden. Appelsinbåtene legges i buken, på og rundt kyllingen. Plasser kyllingen i en form med brystet opp.

Trinn 3 Hell på 2 dl vann, hvitløksfedd, gulrot og løk. Hele formen stekes i ovn i ca. 90 min. til du har en kjernetemperatur på 68 °C. Dersom vannet i formen tørker ut, heller du på nye 2 dl. Sett ovnen på grill-funksjon i noen min. mot slutten. Når kyllingen er tatt ut av ovnen lar du den hvile mens du lager sjy.

Trinn 4 Sjy til kyllingen: Mos løken, gulrøttene og hvitløksfeddene fra formen med en gaffel og hell sammen med kyllingkraften over i en gryte. Kok opp og server som sjy. TIPS; Smak til med 1 ts soyasaus for mer smak.

Trinn 5 Selleri- og søtpotetform: Forvarm ovnen til 180 °C varmluft. Skrell grønnsakene og skjær dem i tynne skiver. Legg lagvis i en smurt form.

Trinn 6 Bland sammen presset hvitløk, kremfløte, flaksalt og et dryss sort pepper. Hell kremfløteblandingen over grønnsakene. Legg et par kvister timian på toppen. Sett i ovnen på 180 °C i ca. 40 min, til grønnsakene er møre.

Trinn 7 Appelsinsalat: Skjær skallet av appelsinene og skjær deretter i skiver. Legg på et fat med ruccola-salat.

Trinn 8 Del granateple i to og bank ut kjernene med en butt gjenstand på skallet, slik at kjernene faller ut. Dryss over salaten. Grovhakk valnøtter og dryss over salaten.

Trinn 9 Bland Dijonsennep og eddik. Dryss i salt og pisk inn olivenolje. Hell dressingen over salaten rett før servering. Del opp kyllingen ved bordet og server stykker av bryst og lår sammen med søtpotet- og selleriform og en frisk appelsinsalat.


Serveringsforslag Bank ut granateplekjernene over en skål slik at du ikke søler. Saften er vanskelig å fjerne fra klærne.


antall personer 2 voksne 2 barn

Ingredienser

Ovnsstekt kylling

1 stk En fersk kylling

4 skive Parmaskinke

2 ss Timian

1 stk Appelsin (og revet skall)

1 stk Gulrot

1 stk Løk

1 fedd Hvitløk

100 g Smør

1 klype Salt

1 klype Pepper


Selleri- og søtpotetform

200 g Sellerirot

600 g Søtpotet

4 dl Kremfløte

1 fedd Hvitløk

2 ss Timian

1 ts Soyasaus

0.5 ts Flaksalt

0.3 ts Pepper

Appelsiner

2 stk Appelsiner

40 g Valnøtter

1 pose Rucculasalat

1 stk Granateple (kjerner)

1 ts Dijonsennep

3 ss Olivenolje

1 ts Eplecidereddik

1 klype Flaksalt

0 views

Comments


bottom of page