top of page

Hagefestivalen samler hagelagene fra Gjøvik, Østre Toten og Vestre TotenAnne Toms Thorbjørnsen, lederen av Gjøvik hagelag, ser frem til den første hagefestivalen som skal arrangeres i samarbeid med hagelagene i Østre og Vestre Toten. Festivalen kommer som et resultat av felles innsats og ønsket om å fremme interessen for hagedyrking.


Thorbjørnsen uttrykker at tanken om å samarbeide om en hagefestival oppstod etter grundige diskusjoner og ønsket om å engasjere flere i lokalsamfunnet. Målet er å øke bevisstheten rundt fordelene ved hagedyrking, som inkluderer både glede, avstressing og familieaktiviteter.


Videre legges det vekt på å involvere unge mennesker og barn i festivalen for å lære dem viktigheten av selvberging og grønne aktiviteter, noe som Thorsbjørnsen ser som stadig viktigere i dagens samfunn.


Under festivalen kan deltakerne se frem til en rekke aktiviteter og tilbud, inkludert åpning med musikk fra Fredheim skolekorps, samt et årlig plantemarked som vil være åpent for alle. Festivalen inkluderer også praktiske aktiviteter som fuglekassebygging, prikling av frø, ansiktsmaling og omvisning på lokale gårder som Gjøvik Gård.


Fremtidsplanene for festivalen inkluderer å gjøre den til en årlig tradisjon, hvor den vil rotere mellom Gjøvik, Vestre Toten og Østre Toten. Samarbeidet mellom hagelagene er avgjørende for suksessen til arrangementet, som også inkluderer et sterkt fokus på å integrere nye landsmenn i lokalsamfunnet gjennom informasjon og aktiv deltakelse.


Hagefestivalen vil også tilby et variert utvalg av salgsvarer som sommerblomster, urter, stauder og grønnsaksplanter, i tillegg til kompostering, bieinformasjon og hagepynt. Matservering vil være tilgjengelig fra lokale aktører som Totenpoteter og Globus Café, og det vil være et fokus på å promotere lokale produkter og matretter.


En jury vil kåre årets beste stand basert på kreativitet, utforming og engasjement, med deltakelse fra fagpersoner og erfarne hageentusiaster.

0 views

Commentaires


bottom of page