top of page

Grillet entrecôte med urtemarinade



Prøv grillet entrecôte med saftig urtemarinade, grillet paprika og mais. Denne enkle oppskriften hjelper deg med å lykkes med saftig kjøtt gang etter gang.


Slik gjør du

Trinn 1 Romtemperer kjøttet en time før du skal grille. Salte og pepre dem på begge sider, vær raus med krydderet. Varm opp grillen til sterk varme.

Trinn 2 Paprika: Del paprikaen i fire og ta ut innmaten. Finhakk rosmarin og hvitløk. Bland olivenolje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper i en bolle. Smør paprikaen med marinaden.

Trinn 3 Maiskolber: Smelt smør, og bland med salt og kvernet sort pepper. Pensle smøret over maisen.

Trinn 4 Grill maiskolber på sterk varme i ca. fem minutter. Pensle gjerne med mer smør ved servering. Grill paprika under lokk i ca. 4-5 minutter på hver side. Smør et ekstra lag med marinade før servering, og dryss over rosmarin og litt sitronsaft, hvis du har det.

Trinn 5 Entrecôte: Finhakk urtene og hvitløken, og bland med olivenolje. Vend entrecotene i urtemarinaden og legg dem på grillen. La ligge ca. 2-3 minutter på hver side med lokket på, avhengig av tykkelsen. Tykke skiver kan ligge ½ minutt ekstra.

Trinn 6 Legg deretter biffen på indirekte varme i ca. to minutter (da blir kjøttet medium stekt). Når kjøttet er ferdig lar du det hvile i fem minutter på en kald tallerken før du skjærer i det. Server med grillet mais og paprika.


TIPS Spisspaprika egner seg ekstra godt til grilling, da disse er noe søtere og tar kortere tid å grille.


antall personer 2 voksne 2 barn


Ingredienser 250 g Entrecôte á 200-250 g (1 per person)

1 ss Frisk timian,

hakket 1 ss Frisk rosmarin,

hakket 2 fedd Hvitløk

1 ts Salt

2 ts Sort pepper, kvernet

2 ss Olivenolje


Grillet paprika

3 stk Paprika

2 fedd Hvitløk, hakket

1 ss Frisk rosmarin, hakket

2 ss Olivenolje

1 ts Salt

1 klype Kvernet sort pepper


Grillet mais

4 stk Mais, ferske eller ferdigkokte

50 g Smør

1 ts Salt

1 klype Kvernet sort pepper

0 views
bottom of page