
Prøv grillet entrecôte med saftig urtemarinade, grillet paprika og mais. Denne enkle oppskriften hjelper deg med å lykkes med saftig kjøtt gang etter gang.
Slik gjør du
Trinn 1 Romtemperer kjøttet en time før du skal grille. Salte og pepre dem på begge sider, vær raus med krydderet. Varm opp grillen til sterk varme.
Trinn 2 Paprika: Del paprikaen i fire og ta ut innmaten. Finhakk rosmarin og hvitløk. Bland olivenolje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper i en bolle. Smør paprikaen med marinaden.
Trinn 3 Maiskolber: Smelt smør, og bland med salt og kvernet sort pepper. Pensle smøret over maisen.
Trinn 4 Grill maiskolber på sterk varme i ca. fem minutter. Pensle gjerne med mer smør ved servering. Grill paprika under lokk i ca. 4-5 minutter på hver side. Smør et ekstra lag med marinade før servering, og dryss over rosmarin og litt sitronsaft, hvis du har det.
Trinn 5 Entrecôte: Finhakk urtene og hvitløken, og bland med olivenolje. Vend entrecotene i urtemarinaden og legg dem på grillen. La ligge ca. 2-3 minutter på hver side med lokket på, avhengig av tykkelsen. Tykke skiver kan ligge ½ minutt ekstra.
Trinn 6 Legg deretter biffen på indirekte varme i ca. to minutter (da blir kjøttet medium stekt). Når kjøttet er ferdig lar du det hvile i fem minutter på en kald tallerken før du skjærer i det. Server med grillet mais og paprika.
TIPS Spisspaprika egner seg ekstra godt til grilling, da disse er noe søtere og tar kortere tid å grille.
antall personer 2 voksne 2 barn
Ingredienser 250 g Entrecôte á 200-250 g (1 per person)
1 ss Frisk timian,
hakket 1 ss Frisk rosmarin,
hakket 2 fedd Hvitløk
1 ts Salt
2 ts Sort pepper, kvernet
2 ss Olivenolje
Grillet paprika
3 stk Paprika
2 fedd Hvitløk, hakket
1 ss Frisk rosmarin, hakket
2 ss Olivenolje
1 ts Salt
1 klype Kvernet sort pepper
Grillet mais
4 stk Mais, ferske eller ferdigkokte
50 g Smør
1 ts Salt
1 klype Kvernet sort pepper