top of page
  • pulsenavtoten

Flydagen på Reinsvoll: 40 år med svevende suksess


Helmut Ferber og Svein Erik Svendsen. Foto: Jan Erik Sandmo


I år markerer Flydagen sitt 40-årsjubileum med et spesielt program og gratis inngang for alle.


– Vi begynte for 40 år siden da vi satt og funderte på hvordan vi kunne gjøre flyplassen mer livlig, forteller Svein Erik. svendsen. Det første arrangementet ble en suksess takket være samarbeid med Gaupholm-gutta, og siden har Flydagen vokst seg større hvert år.


Spennende program og fallskjermhoppere

Årets program starter som vanlig klokken 11:00 med en oppvisning av Toten Gammelbilklubb. Ordføreren vil offisielt åpne arrangementet klokken 11:15, etterfulgt av en spektakulær fallskjermoppvisning av veteraner fra den tidligere fallskjermjeger-skolen. Fallskjermhopperne har lovet å bruke fallskjermer formet som det norske flagget.

En dag for hele familien

Flydagen på Reinsvoll er en familiedag med aktiviteter for alle. Det blir flyging hele dagen, oppvisning fra Bøverbrua og skolekorps, samt underholdning fra Geir Skarstad og Bjørnis fra brannkorpset. Barnekreftforeningen vil også være til stede med ansiktsmaling og loddsalg, hvor inntektene går til støtte for deres arbeid.


– Vi har også gratis måltider for våre spesielt inviterte gjester fra ulike institusjoner, sier Svein Erik. De vil få en pølse, brus og en kroneis etter en flytur.


Attraksjoner og sponsorer

For å markere jubileet har Flydagen fått på plass flere attraksjoner med gamle fly. Selv om noen russiske fly måtte avlyse på grunn av motorhavari, vil det fortsatt være mange spennende fly å se. Arrangementet støttes av trofaste sponsorer som bidrar til å dekke kostnadene.


Mat og drikke

Det blir salg av grillpølser, vafler, kaffe, brus, is og pommes frites. Dameklubben på Toten vil servere vafler, mens herrene står for grilling og koking av pommes frites. På grunn av vinterens kollaps av kiosken, vil det bli satt opp et stort telt for servering.


Det blir oppfordret til å ta med egen stol da det er begrenset med sitteplasser på området.


Velkommen til Flydagen

– Vi håper at så mange som mulig finner veien til Flydagen for å feire vårt 40-årsjubileum, avslutter Svein Erik. Det blir en dag full av aktiviteter, underholdning og hyggelige opplevelser for hele familien.

1 view0 comments

Comments


bottom of page