Hjemmelaget fiskegrateng smaker kjempegodt, og er en fin måte å nytte fiskerester på. Dette er en barnevennlig og god fiskegrateng med makaroni.
SLIK GJØR DU
Kok makaroni som anvist på pakken, hvis ikke du har rester med ferdig kokt pasta. Ca. 250 g kokt pasta tilsvarer 75 g ukokt makaroni.
Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn. Skru ned varmen. Tilsett litt og litt av melken og rør klumpfritt mellom hver gang. Kok opp mens du rører godt. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
Ta sausen av platen og tilsett kokt makaroni, tynne purreringer, salt og pepper. Ha i biter med kokt fisk. Både fersk, salt og røkt fisk kan brukes.
Skill eggene, og stivpisk eggehvitene. Bland først eggeplommene inn i sausen. Vend deretter inn eggehvitene litt forsiktig for å beholde luften i eggehvitene.
Fordel gratengrøren i en godt smurt ildfast form og strø revet ost og griljermel på toppen. Stek i stekeovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter til gratengen har hevet seg og blitt gyllen.
Server fiskegrateng med råkost og kokte poteter.
INGREDIENSER
PORSJONER: 4
75 g makaroni
2 ss smør
3 ss hvetemel
4 dl melk
0,25 stk. purre (kan sløyfes)
1 ts salt
0,25 ts malt hvit pepper
ca. 400 g torskefilet eller annen kokt, hvit fisk
4 stk. egg
1 dl revet hvitost (kan sløyfes)
ca. 0,5 dl griljermel