top of page
  • pulsenavtoten

En privat filmsnutt spredt uten tillatelse: Mannen dømt til samfunnsstraffEn hendelse med alvorlige konsekvenser ble nylig belyst i retten i Vestre Innlandet, da en mann i 30-årene sto tiltalt for å ha spredt en intim videosnutt av sin tidligere kjæreste. Hendelsen, som skjedde på et tidspunkt da paret var sammen, førte til en rekke rettslige vurderinger og en dom som understreker alvoret ved brudd på tillit og privatlivets fred.


Filmen, som var på kun 15 sekunder, ble filmet mens paret var i et forhold. Imidlertid tok saken en uventet vending da mannen valgte å videresende videoen, som ble betraktet som av privat og seksuell art, en aprildag i fjor. Destinasjonen for denne uønskede delingen var intet mindre enn kvinnens egen søster, som mottok videoen som en direktemelding.


Den rettslige prosessen la vekt på flere viktige faktorer. Først og fremst ble det vurdert at spredningsfaren var relativt lav, da videoen ikke ble delt videre eller publisert på nett. I tillegg fastslo retten at kvinnen selv hadde filmet seg, og det ble ikke funnet bevis for at hun var blitt snikfilmet. Dette var likevel ikke nok til å mildne alvoret i handlingen.


Retten understreket at til tross for at kvinnen ikke var naken i opptaket, var hendelsen et klart tillitsbrudd og en ubehagelig invasjon av hennes privatliv. Det ble også bemerket at det var ingen berettiget grunn for mannen å sende videoen til kvinnens familie, uansett hans følelsesmessige tilstand.


Saken ble liggende hos påtalemyndigheten uten fremgang i en periode, noe som endte opp til mannens fordel. Han ble dømt til 45 timers samfunnsstraff, med alternativet 45 dager i fengsel. I tillegg må han betale en oppreisningserstatning på 5000 kroner til sin tidligere kjæreste.


2 views0 comments

コメント


bottom of page