top of page
  • pulsenavtoten

En Potensiell Risiko, Advarer EksperterMed våren på vei tar mange bileiere fatt på den årlige ritualen med å bytte til sommerdekk. Selv om dette virker som en enkel oppgave, advarer eksperter om at det ikke er uten risiko.


Risiko for att Hjuletene faller av

Historier om hjul som løsner i fart etter dekkskift er dessverre ikke sjeldne. Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i forsikringsselskapet If, bekrefter at slike hendelser forekommer, med fire til fem rapporterte tilfeller årlig. Disse uønskede episodene oppstår ofte rett etter dekkbytte om våren eller høsten.


Hovedårsak og Konsekvenser

Feil etterstramming av hjulboltene eller -mutrene er hovedårsaken til at hjul kan falle av. Selv om mange bruker maskiner for å stramme disse, kan små vibrasjoner under kjøring gradvis løsne boltene. Dette kan skje selv ved lave hastigheter, men konsekvensene blir mer alvorlige jo høyere farten er. Clementz beskriver opplevelsen som skremmende, der bilen først blir ustabil før hjulet til slutt løsner helt.


Tegn på Potensielle Problemer

Bileiere bør være oppmerksomme på nye lyder eller vibrasjoner fra bilen etter hjulskift. Uvanlige summing, humming eller dur kan være tidlige tegn på at et hjul er i ferd med å løsne. Ustabil oppførsel fra bilen bør tas på største alvor. Ved slike tegn er det kritisk å stoppe på en trygg måte og umiddelbart sjekke hjulene.

1 view0 comments

Comentários


bottom of page