top of page
  • pulsenavtoten

En livlig markedsdag med mangfold og aktiviteter


Rolf Jørn Karlsen Leder for Hunndals Forum var glad for att så mange Hunndølinger satte pris på arrangementet å hadde tatt turen til Folkeparken Lørdag. Foto: Glenn.A


Lørdag ble Hundasdagen arrangert med et yrende liv av boder og livemusikk. Følte man seg heldig, kunne man ta et lodd og kanskje vinne en av tre fruktkurver. Kort sagt, det var en god gammeldags markedsdag.


Fortjente vinnere av Hunndals ungdom 2024.


Prisutdeling til Grann Drill

Priser hører med på en markedsdag, og i år var det Grann Drill som tok med seg prisen: HunndalsUngdom 2024.


Forberedelser og Frivillighet

Vi spurte Rolf Jørn Karlsen om forberedelsene til en slik dag. "En dag med så mange forskjellige aktiviteter krever mye planlegging. Men det er gledelig å se at mange folk kommer og setter pris på mangfoldet vi presenterer. Vi legger ned mye ressurser, men alt vi gjør i Hundalsforum er basert på frivillig innsats. Det er viktig at samfunnet verdsetter denne innsatsen mye mer enn i dag," sier Carlsen.


Det var mange aktiviteter i Folkeparken lørdag. En av disse sto Josef og August fra Vardal skolekorps for. Her kunne du sparke ball i mål. var du heldig så traff du rikt og vant preime. Foto: Glenn A.


Mangfoldige Aktiviteter

På Hundasdagen var det et bredt spekter av aktiviteter. En flerkulturelle kvinneforeningen, man kunne lære- og fiske og fuglekassesnekring var blant de mange tilbudene. Carlsen fortalte stolt om marokkaneren El Maab­di forfatter bosatt i Hunndalen som skulle lese tre dikt senere på dagen. Forfatteren har skrevet en 750-siders bok om arabisk litteratur og nylig utgitt en ny diktbok med utgangspunkt i Hunndalen.


Sosial Møteplass

"Dagen er en viktig sosial møteplass på tvers av generasjoner og kulturer," understreket Carlsen. "Vi har et stort innslag av våre nye venner fra sør og øst i Hunndalen, og vi vil verdsette det og legge til rette for at vi får møteplasser som styrker fellesskapet."

Carlsen kunne fortelle att cirka 150 hunn­dø­lin­ger var innom arrangementet i løpet av dagen.


Det var godt oppmøte i Folkeparken lørdag. Foto: Glenn A.


Aktiviteter i Forkant

Hundalsforum har arrangert flere aktiviteter gjennom uken. På torsdag var de i Åslundmarka, hvor Hunndalen bluesklubb, Sanitetsforeninga og Mjøsklang damekor skapte stor stemning med 80-90 eldre til stede. Arrangementet var populært blant både eldre og yngre fra Hunndalen.


Om Hundalsforum

Hundalsforum ble etablert som en paraplyorganisasjon for de frivillige organisasjonene i Hunndalen. "Vi jobber for å få mer sosial aktivitet og stedsutvikling i Hunndalen i samarbeid med kommunen. Vårt mål er å være en viktig bydel i Gjøvik kommune, og vi har et godt samarbeid med både idrettsforeninger og andre lokale foreninger," avsluttet Carlsen.


En av spesialitetene til damene i kiosken var vaffler, som gikk unna som bare det. Foto: Glenn A.


Liker du fugle titting så hadde du kommet til riktig sted. Bird Life avdeling Gjøvik var på plass for å vise hvordan man lager fugle kasser og fortalte gladlig om fugle livet i distriktiet. Foto: Glenn A.


Noen hadde tatt en opprydning på rommet og funnet ut att de ønsket og selge unna noen leker de ikke brukte lenger. her var det det flere som hadde noe å lære. Foto: Glenn A.


Vardal Idrettsforening var på plass med stand å aktiviteter som både store og små kunne bryne seg på. Foto: Glenn A


Ordfører i Gjøvik Kommune Anne Bjertnæs her sammen med sine døtre. Var så heldig att hun vant 2 fruktkurver. Foto: Glenn A


Hos f.v. Vilde 17 år og Kaia 16 år kunne man få ansikts maling. Det hadde vært innom ca 12 stk når vi var innom. Undertegnede fikk tilbud om Spiderman sminke hva tror dere, hadde jeg sett fin ut med det? Foto: Glenn A.


En som værtfall var fornøyd var Emil Stensrud Storsveen (7) som hadde gått for tiger sminke. Foto: Glenn A.


Damene i koret Mjøs­klang gledet seg til og gå på scenen. Foto: Glenn A.

8 views0 comments

Commentaires


bottom of page