top of page

Eggmangel i butikkene: Advarer mot hamstringEtterspørselen etter egg har vært høyere enn tilbudet, og dagligvarebutikkene merker presset. Nortura, en ledende leverandør av egg i Norge, har satt inn flere tiltak for å håndtere situasjonen, men advarer samtidig mot hamstring.


Eggmangelen har vært et gjentakende problem siden i fjor sommer, og frustrasjonen har vokst blant både dagligvarekjedene og deres underleverandører. Harald Kristiansen, kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, forklarer at selv om de får levert egg hver dag, er tilbudet ikke tilstrekkelig til å møte den store etterspørselen.


"Det er ikke slik at det kommer til å bli helt tomt, men det er generelt for lite egg i markedet til å dekke den store etterspørselen, slik at vi frykter at det i korte perioder kan bli utsolgt for noen varianter," uttaler Kristiansen til Bergensavisen.


Matilda Aronsson, kommunikasjonsrådgiver i Nortura, bekrefter at det er første gang på 15 år at det er et underskudd på egg.


"Nortura har satt inn flere tiltak. Blant annet så importerer vi mer egg til industrien slik at norske egg kan gå ut til dagligvarehandelen og storkjøkken," sier hun.


I tillegg vil hønene produsere egg i noen ekstra uker før de blir pensjonert. Aronsson forsikrer at Norturas leveranser av egg mot påsken 2024 vil være på nivå med fjoråret, forutsatt tilstrekkelig import og andre nødvendige tiltak.


"Men det er viktig at folk ikke begynner å hamstre. Da kan situasjonen raskt forverres," advarer hun.

2 views

תגובות


bottom of page