top of page
  • pulsenavtoten

Det var ingen. Nå popper det plutselig opp moderne elbilladere "overalt" i bygda


ilustrasjonsbilde


En milepæl for Østre Toten: Fra mangel til mangfold av elbilladere


Det er som om en ny epoke har begynt for elbilbrukere i Østre Toten. Bare for rundt ett år siden var det en knapphet på offentlige hurtigladere i denne delen av Vestoppland. Ennå tidligere var tanken på en hurtiglader et fjernt håp, ettersom kommunen manglet et tilbud til elbilister.


For to år siden kunngjorde kremmeren Peter Magnus Aas at den nye Kiwi-butikken på Skreia skulle være en pioner ved å tilby elbilladere på parkeringsplassen. Hans visjon om å kombinere dagligvarehandel med elbil-lading syntes å være en del av en fremtidsrettet trend.


Til tross for nedgangen i nybilsalget har elbilbølgen skylt over Innlandet. Gjøvikregionen, Valdres og Hadeland er nå steder hvor helelektriske kjøretøy er vanlige. Men Østre Toten forble en hvit flekk på elbil-ladingskartet. Lena, kommunesenteret, har fortsatt ingen offentlige ladere å tilby.


Det var den nye Kiwi-butikken på Kapp som først kastet seg inn i kampen. Men dette var bare begynnelsen. Noen våkne skreiinger har nå lagt merke til at det skjer ting i deres bygd.

Like før påsken dukket det plutselig opp flere ladestasjoner utenfor Coop Extra ved Sandberggården. Selv om sperrebåndene har hengt der en stund, hevder ladetilbyder Kople at deres ladere vil være operasjonelle svært snart.


På den andre siden av bygda, ved Rema 1000, kom det en overraskelse i form av tre store ladeenheter merket Eviny. Teknikerne som monterte dem bekrefter at de vil være klare til bruk allerede tidlig i neste uke.


Det ser ut til at et kappløp har begynt om å tilby de beste ladeløsningene i bygda. Mens elektrikerne jobbet med å gjøre klar Kople-laderne ved Sandberggården, ankom en lastebil ved Rema 1000. Spørsmålet nå er hvilken av disse to konkurrentene som vil lade den første bilen.


Dette plutselige utbruddet av ladeinfrastruktur er et betydelig skritt fremover for elbilister i Østre Toten. Mens det tidligere var et enormt hull i tilbudet, begynner nå moderne elbilladere å dukke opp "overalt" i bygda. Fra Kiwi til Coop Extra og Rema 1000, det ser ut til at elbilistene endelig kan puste lettet ut når de reiser gjennom Østre Toten.


Det er kanskje ikke lenge før dette området ikke lenger vil være en hvit flekk på elbil-ladingskartet i Vestoppland. Med konkurransen mellom Kople og Eviny, samt den kommende Kiwi-butikken, kan fremtiden for elbil-lading i Østre Toten se lysere ut enn noen gang før.

4 views0 comments

Comentários


bottom of page