top of page

Det fortsatt muligheter for å få en fantastisk ferieopplevelse uten å tømme lommeboka



Sommeren har ankommet, og for mange står ferieplanene fortsatt åpent. Hvis du ikke har lagt planer enda, eller om du ønsker å spare noen kroner, trenger du ikke lete langt for å finne gode alternativer som gir mye glede for pengene.


Dag Terje Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening, oppmuntrer til å være kreativ i årets ferieplanlegging.


«Den økonomiske situasjonen med høye renter har ført til at flere enn tidligere vurderer alternative ferieplaner», påpeker Solvang.


– Undersøkelser viser at mange ikke har råd til dyre sommerferier i år. Da kan rimeligere alternativer være gode valg, sier Solvang.


Opplevelser i nærområdet

Solvang understreker at det finnes utallige muligheter rett rundt hjørnet.


«Gå inn på ut.no og se hva som finnes der du bor. Det er mange fine opplevelser som ikke koster mye, men som likevel gir den etterlengtede feriefølelsen. Det viktigste er å koble av og gjøre noe annerledes i løpet av sommeren.»


For de som trenger konkrete tips, anbefaler Solvang turer fra hytte til hytte.

– Det er fint å bevege seg litt, men legg turen til et sted hvor det ikke er langt mellom hyttene. Innlandet har mange muligheter, sier Solvang.


Gode råd for nybegynnere


Hvis du aldri har prøvd fjellturer før, foreslår Solvang å starte med grunnleggende utstyr.

– Vi har pakkelister på ut.no som er smarte å følge. Det er viktig å ikke kjøpe splitter nytt utstyr; lån eller kjøp brukt. Et par gode støvler, regntøy, kart og kompass er essensielt, sier han.


Solvang oppfordrer nybegynnere til å vurdere baseferie på en betjent hytte.

– Legg deg på en hytte og ta dagsturer derfra. Det er enklere, spesielt med barn. Da kan du alltid snu og komme tilbake til hytta hvis energinivået faller, sier han.

0 views

コメント


bottom of page