top of page
  • pulsenavtoten

Da blei blomsterprakt i Raufoss Sentrum


Lundhagebakken er en primusmotor for blomster i sentrum prosjektet på Raufoss. 2024. Foto: Glenn A.


Endelig er sentrum i Raufoss fylt med blomster igjen, takket være innsatsen fra initiativet "Sammen for Toten". Kate Iren Lundhagebakken, primus motor for prosjektet, forteller stolt om samarbeidet som har gjort dette mulig.


Et felles løft for Raufoss

Sammen for Toten har lenge ønsket å gjøre sentrum penere, med blant annet nye benker og grønne soner. Da Hagelaget og Folkeakademi ikke lenger kunne ta seg av blomsterplantingen, bestemte Sammen for Toten seg for å ta over stafettpinnen.


"Blomster må vi ha," sier Kate Iren Lundhagebakken, og legger til at det har vært mye diskusjon om dette på Facebook. Det viste seg raskt at det var bred enighet om viktigheten av et estetisk sentrum.


Løsning på vanningsproblemet

Vanningsproblemet ble løst ved hjelp av selvvanningspotter kjøpt av Folkeakademi i fjor. "Vi har en avtale om å kjøpe disse til en rimelig pris når vi får inn penger fra søknader," forklarer Lundhagebakken. En lokal gårdseier har også sagt seg villig til å sponse vannet, og vannet kan nå tappes bak Efesos-bygget. Dette gjør det enklere for ungdommen som har fått jobben med å vanne blomstene hver 10.-14. dag.


Engasjement og samarbeid

Engasjementet stopper ikke der. Lundhagebakken nevner også at hun, etter diskusjoner på Facebook, spontant tok initiativ til å pusse vinduene på Rørbygg. Dette har blitt godt mottatt av de fleste, til tross for noen få kritiske røster.


Sammen for Toten har arrangert loddsalg og Damenes aften for å samle inn penger til ulike prosjekter i sentrum. Planene inkluderer mer belysning og pynt til jul, med bidrag fra flere lokale foreninger som Rotary, Sanitetsdamen og Lions.


Framtidige arrangementer

I august planlegger Sammen for Toten et familiearrangement i Fugleparken på Raufoss, i samarbeid med Folkeakademi og andre lokale foreninger. Arrangementet vil by på rebusløp, skattejakt, konkurranser og underholdning.


Kate Iren Lundhagebakken oppfordrer til fellesskapets innsats: "Hvis folk føler litt ansvar for disse blomstene, og noen har grønne hender, så er vi veldig glade for det." Hun understreker viktigheten av lokalt engasjement for å holde sentrum rent og pent.


En lys fremtid for Raufoss sentrum

Sammen for Toten ønsker alle velkommen til å nyte blomsterprakten i Raufoss sentrum og håper på fortsatt støtte og engasjement fra lokalbefolkningen. "Vi er ikke bedre enn det dårligste ledd," avslutter Lundhagebakken, og ser frem til en lysere og vakrere fremtid for Raufoss.

1 view0 comments

Comments


bottom of page