top of page

Circle K-stasjonen på Raufoss er med på og på og spare 24 206 poser med overskuddsmat


MATREDDER. Svein Tore Nymoen er med på å redde tusenvis av måltider på stasjonene hans i Raufoss, Otta og Ringebu. Foto: Circle K Raufoss


I løpet av fem år har Circle K-stasjonen på Raufoss vært med på og reddet 24 206 poser med overskuddsmat.


– Varene må holde god kvalitet. Vi legger ikke hva som helst oppi posen – da får vi ikke gjenkjøp. Vi har mange kunder som bruker Too Good To Go-tilbudet fast, og mitt inntrykk er at folk er fornøyde, sier Svein Tore Nymoen ved Circle K Raufoss.


De siste fem årene har stasjonen hans reddet 5862 måltider gjennom appen Too Good To Go. Det er mest av alle Circle K-stasjonene i hele Oppland-området.

.

– Negativt svinn blir til positivt svinn. Det gjør at vi kan holde høyere varetrykk uten at vi må kaste overskuddsmaten, sier Svein Tore Nymoen, som også er driver på Circle K Otta og Circle K Ringebu.


Tidlig ute med matredding

Johan Ingemarsson, daglig leder i Too Good To Go Norge, forteller at Circle K er en viktig brikke i kampen for å redusere matsvinnet, og for å redde mer mat både nasjonalt og regionalt.


Vinn-vinn for kunde og klima

– Vi har hatt en fantastisk utvikling de siste fem årene, og vi redder stadig mer mat. I løpet av januar vil vi passere en halv million reddede måltider. Kundene våre skal få mye skryt for å støtte opp så helhjertet om dette initiativet, sier hun.


Singstad forteller at Too Good To Go er ett av flere tiltak selskapet og stasjonene har truffet for å kutte i matsvinnet, og at alle tjener på utfallet.


Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst.


Mari Singstad i Circle K Norge konstaterer at stasjonene i snitt får 4,1 på en karakterskala fra 1 til 5. Foto: Regine Dalen Birkeland / Circle K Norge

 
 
bottom of page