top of page

Brannvesenet har startet slukkingBrannmannskaper har rykket ut til Østlandet Gjenvinning på Gjøvik hvor det brenner i store mengder søppel. Innsatsleder Arild Engelund fra Innlandet politidistrikt beskriver situasjonen som krevende, med omfattende røykutvikling.


Politiet opplyser at brannvesenet arbeider med å få restavfallet ut av bygningen. I 13.20-tida ble beboere i nærområdet bedt om å lukke vinduer og dører på grunn av den tette røyken.

"Innsatsen er fortsatt i gang med å flytte ut søppel, og det er en stor, omfattende jobb som vil ta tid," sier Engelund. Han legger til at røyken inneholder partikler som ikke er helsevennlige å puste inn.


Per nå er det ingen spredningsfare, og ingen evakueringer har funnet sted utover de ansatte på stedet. Operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder forsikrer at røykutviklingen avtar, og det er ingen umiddelbar fare for omkringliggende bebyggelse.


Politiet ble varslet om brannen tidlig på formiddagen, og situasjonen overvåkes nøye mens brannvesenet fortsetter slukningsarbeidet.


Vi følger saken for oppdateringer.

8 views

Comments


bottom of page