top of page
  • pulsenavtoten

Brannkonstablen som ser framover: Trond Granlund om sammenslåing og pensjonist tilværelsen


En brannmann som har delte følelser om å bli pensjonist foto: Glenn A.


Denne uken tok vi en prat med en velkjent skikkelse i Raufoss sentrum - Trond Granlund, en brannkonstabel som har viet mye av sin karriere til brannsikkerhet. Vi dykket ned i diskusjonen om sammenslåing av brannstasjonene i distriktet, et emne som har fått økt oppmerksomhet blant kommunene i området.


"Tanken på sammenslåing er at vi skal bli ett brannvesen, men alle brannstasjoner vil bestå der de er i dag," forklarte Granlund. Han forsikret også om at ingen brannstasjoner vil bli lagt ned, og at kravene til innsatstid vil opprettholdes for å sikre rask respons ved nødstilfeller.


Granlund ser også potensialet for å øke kompetansen gjennom sammenslåing. "Sammenslåinga vil føre til at vi får færre ledere og kanskje vi kan få spisse kompetansen litt mer mot forskjellige ting, spesielt innen forebyggende, som er veldig viktig," bemerket han.


Når det gjelder hans egen fremtid, avslørte Granlund at han snart vil tre inn i pensjonistenes rekker. "Nå er det bestemt her i kommunen at min stilling blir ikke erstattet før tidligst i 2025," delte han.


Han understreket også betydningen av brannforebygging i lys av en ny stortingsmelding som fremhever dette som en av de viktigste satsingsområdene.


Selv om han ser fram til å få mer fritid, innrømmet Granlund at det vil være rart å forlate det gode arbeidsmiljøet ved den forebyggende avdelingen.


"Men samtidig blir det veldig rart å slutte i det gode arbeidsmiljøet vi har hatt på min forebyggende avdeling, og treffe kollegaer i andre brannvesen som driver med det samme," sa han.


Til slutt, når spørsmålet om en avskjedskake ble brakt på bane, smilte Granlund og uttrykte takknemlighet for tiden han har hatt. "Jeg regner med det blir kake. Men uansett så blir det jo litt rart å slutte," sa han.


Med en blanding av forventning og nostalgi ser Trond Granlund framover mot nye eventyr, samtidig som han minnes de gode stundene han har hatt i brannvesenet

11 views0 comments

Comments


bottom of page