top of page

Beskytt deg i sommervarmenSommeren er godt i gang, og med temperaturer som kan nå opp til over 30 grader på de varmeste dagene, er det viktig å ta forholdsregler for å beskytte seg mot varmen. Dette gjelder spesielt for eldre mennesker og små barn, ifølge fylkeslegen i Innlandet, Harald Vallgårda.


Beskytt Eldre Mennesker

Fylkeslegen understreker at eldre personer bør være særlig oppmerksomme på å beskytte seg mot solen.

– Det er viktig å dekke til huden, spesielt hodet, og å drikke nok væske. Når man blir eldre, fungerer kroppens evne til å regulere temperaturen dårligere, forklarer Vallgårda. Han påpeker viktigheten av å unngå overoppheting og anbefaler å drikke rikelig med vann, gjerne med litt mineraler for å erstatte salt som svettes ut.


Små Barn og Varme

Nyfødte og små barn er også svært sårbare for høye temperaturer.

– Temperaturen kan raskt bli for høy for små barn, og det er viktig å bruke solkrem og sørge for at de holdes i skyggen og unngår direkte sollys, sier Vallgårda.


Hva Gjør Man Ved Overoppheting?

Hvis man merker tegn på overoppheting, som at man føler seg veldig varm og uvel, er det viktig å ta umiddelbare grep.

– Gå innendørs, drikk vann og kjøl deg ned, råder Vallgårda. Hvis situasjonen forverrer seg, bør man kontakte lege eller helsepersonell.


Viktigheten av Forholdsregler

Det er spesielt viktig å være oppmerksom på disse rådene i perioder med tropevarme, både i Norge og i utlandet. Ved å ta de riktige forholdsreglene kan man unngå de farlige konsekvensene av overoppheting og nyte sommeren på en trygg måte.

2 views

Kommentare


bottom of page